Friday, August 26, 2011

Barang Murah VS kualiti . dush2


Salam dear readers ;)

kredit to pakcik google

Dah lama xtulis pasal buah pikiran sendri mngenai something yg kite bole share dgn org ramai kan. So, kalini nk tanye pendapat korang smua ape yg korang akan pilih. Samaada barang yg murah atau kualiti barang tu sendri. Aku terpikir nak tulis pasal ni sbb musim2 nak rayanikan. Ade hamba Allah ni la berpokpek2 dgn rakan2 nya di satu mall neh. Saya mtk maaf makcik, xsgja trdgr perbualan mkcik2. Bukan pasang telinga tp buka speaker mmg saje nak bg dgr kuat2. HAHA. Ok xlawak. Ni bnde serius.

Korang dah bt kuih raya?? Atau belije kat kedai?? Harga berapa yg korang letak utk bajet harga sebalang kuih ?? 20 ? 21 ? 25 ? standard ar kan. 100 maybe? Tu kuih sembelit bukan semprit.dkat satu mall yg aku pegi nikan, aku xtaula promosi ke hapeke. Sebelum ni aku penah tgk kuih plg murah die jual 10.95 camtu. Giler murahkan. Tp aku tau tu sume stok kilangje. Yg dah jamin xbape nak sedapla..tgk kuihnye pon cam taon lepas punye je. 

Tp rmai gak yg beli. Mgkin pembeli2 ni cume teruja dgn kemurahann sesangat yg ditawarkan. Tapi xterpikir sedetik pon mengenai kualiti kuih tersebut. Sedap ke x ke.. than lameke.. bau dh tengik ke..cube kalau xsedap? Beli 10 rgt dalam tu ade 50 biji, beli dgn bangganya 10 balang terus. Alah, apela sgt kuar 100 rgit beli kuih raya yg hrga sploh rgit. Bangga gua beb bangga beli byk2. So, total 500 biji kuih bakal dihadapkan di hari2 raya nti.

Kebanyakan yg dtg beraya ni bebudak je beb. Mtk air sirap mnum 1 liter makcikkkkkkkkkkkkk kami nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkk. Tuje. Dgn tujuan mendapatkan 2 ringgit dari tuan rumah.  10 org dtg, mkn kuih raya 2 ketul je. Tupon kalau sedap. Kalau xsdp. Terus bgtau kumpulan satu lagi, kuih umah makcik peah xsdp, ko jgn mkn. Dtg mnum terus blah. Eh jgn lupe mtk barang sringgit dua. Itu katenye..maka terbuanglah kuih raya stok kilang yg xmantap sgt tu.

Kawan2 plak dtg berziarah. Lagila. Kalo kwn2 dtg kite mesti mask something special kan. Xkan nk hadap kuih raye jekan. Kite bukan bebudak lagi bro. dah tentu2 kuih raya terbiar begitu saje. Tapi..tapi….ada tapinye..slalunye kuih raya dibuat pencuci mulut. Mstila nak rasa jgk kuih raya umah korang kan. Ape perasaan korang bile kwn2 ngapp je terus bt muke cam nk sembelit. Pastu pasing2 kat kwn sbb xabes di samping melebarkab gossip bahawa kuih raya umah anda xsdp.jgn mkn. Dah biasa dhkan??? Aku tau

Seterusnya, diri korang sndri. Konon2 xnak bersifat membazir. Kan amalan syaitonnnnnirojimm. Xnk geng r kan. Mlm2 ingtnye nak melantakla barang sebalang kuih supaya dihabiskan dgn kdar segera akibat baki2 raya tinggal 3 harije lagi. Tolongggglahhh mngaku kat aku korang dapat habeskn smua kuih yg xsdp tu selama 3 hari 3 malam. Jgn la berdusta pada dri sndri mngatakan sedapnya sedapnya smbil kunyah2 kuih semprit berkenaan. Akhirnya korang sendri yg akan tewas dgn kesedapan kuih tu. Sdgkan kuih yg sedap pon kite xterlarat nak habeskan xgitu? Angguk jela support gua.

Fine. Itu 10 rgt. Yg aku perkatakan tadi oleh makcik2 tu adalah kuih yg berharga 8 rgt!! Wahat the Gucci kan. Bajet. Sgt gembiralah makcik2 tu sampai belum tibe raya lagi dah plan nak g bersama2 lagi ngn kwn2 taon dpn kat tmpat yg same shopping kuih sbb murah sgt. Aku geleng2 kpala je sambil berlalu dari situ..makcik, kte tgk la mkcik nak dtg lagi ke x taon dpn…

Salam ramadhan bt sekalian umat islam di seluruh dunia.. ;) Fuh2 bahang kehangatan raya dah terasa. sbb pasang pelita dpn umah.

p/s : janji melayu mmg akuni heh. 30 days challenge aku terpaksa hold dlu smntra waktu bulan pose ni sbb aku xnak mencemarkan blog aku dibulan suci ni ttg bnde alah len terlebih dahulu. Haha. Kite cte psal yg berkenaan saje hokeh. Sampaila raya. Bersesuaian lah dgn keadaan semasa. Till then. Have a nice day people. ;)

Wednesday, August 17, 2011

30 days challenges!

Salam dear readers ;)

BEAUTIFUL

I'm going to do 30 days challenges. yeah. Here are the things that i will be writing about in the next 30-days..

Day 0: The 30 Day Challenge Explanation and Description
Day 1: Introduce, recent picture of yourself, 15 interesting facts
Day 2: Meaning behind your blog name
Day 3: Your first love
Day 4:
A picture of you and your friends
Day 5: A song to match your mood
Day 6: A picture of something that makes you happy
Day 7: Favorite movies
Day 8: A place you've traveled to
Day 9: A favorite picture of your best friend
Day 10: Something you're afraid of
Day 11: Favorite tv shows
Day 12: Something you don't leave the house without
Day 13: Goals
Day 14: A picture of you last year - how have you changed?
Day 15:
Favorite girl and why 
Day 16: Dream house
Day 17: Something you're looking forward to
Day 18: Favorite Place to Eat
Day 19: Something you miss
Day 20: Nicknames
Day 21:
 Another picture of yourself (baby pic!)
Day 22: What's in your purse?
Day 23: Favorite Movie
Day 24: Something you've learned
Day 25: Put your iPod on shuffle, first 10 songs
Day 26: Your Dream Wedding
Day 27: Original Photo of the city you live in
Day 28: Something that stresses you out
Day 29: 3 Wishes
Day 30: a picture of yourself this day and 5 good things that happened since you started the challenge

Finally, setelah berpikir selama 30 hari, akhirnya aku berjaya mencari 30 days challenge yg sgt best ;) Sape2 yang nak join menyahut cabaran ngn aku, boleh copy je. c'monla guys....at least, ade idea nak tulis pasal sesuatu kan? 

GUD LUCK! 




Monday, August 15, 2011

Amaran Keras.


Salam dear readers ;)

Sile buntangkan bijik mata utk melihat gambar di bawah. Perhati ayat yg tersusun kemasss sgt. Baca dgn penuh perasaan. Amaran keras : Kalau xpaham sile pegi tuisyen segera.



 T___T. cikgu mane ajar kau mcmni? adeh..



bile disuruh melukis begini ghupenye..
PERHATIAN : Ini time ujian pendidikan seni.

terus cikgunye berubah jadi innocent. pkai baju zaman 90-an. tdung zaman awal 2000-an.






Saturday, August 13, 2011

Konvokesyen Si Kanak-Kanak Ribena.

Salam dear readers ;)

tup tap tup tap..dah 4 tahun dh rupenye..skjap je mse berlalu kn..teringat mase mule2 isi borang UPU. kali prtma xisi lgsng UPSI. xminat punye pasal nk jdi cikgu.bile mak tgk..kecewa.erm, nak senangkan hati mak cket, rombak balik..kali kedua isi borang, letak upsi satuje.atas mcm bese..pilihan terhebat waktu tu.UPM.mmg impian dan cita2 murni sejak azali mengimpikan pembelajaran di UPM.mak tgk lagi..kecewa..dahla upsi letak no 4.nak xnk je. oke fine.kalo rezeki aku nk dpt UPM letak UPSI seploh pon ttp dpt gak. rombak lagi..letak 3 pilihan plak kalini..ttp laptop.berdoa dipermudahkan segalanya...

waktu study intensive BI kat twintech college for 3 month waktutu, mber2 bising. keputusan kelayakan utk ujian MEDSI dah kuar. *MEDSI ujian bertulis sebelum masuk upsi. ssh taw nak msuk upsi. ade 2hlngn. tp baru mule batch aku. batch2 sebelumni xdenye tapis2 mcmni. kalau result stpm kau bgus lepasla kau medsi. then kalau kau lepas medsi plak maka layaklah kau diterima interview pulak. kalo xlepas medsi, jgn mimpi nak dpt interview.jgn mimpi nk msuk upsi.

aku? x excited pon.yg excitednye ujian medsi aku berlangsung dkat UPM :D pegilah beramai2 kami ke sane. rmai gak yg pegi. lebih 10 kot. aku jwb siyesly 15 minit SAHAJA. mmg xmengharap langsung. jwb maen2. kwn aku kat sbelah empat pilihan isi upsi. mmg die berharap sgt. smpai dh abes mse pon x abes jwb lagi. punye teliti yg amat.

keputusan ujian medsi kuar. fine. aku dapat. sedih. menangis. bercampur baur perasaan. mane xnye. interview dkat HUSM, hospital universti sains malaysia, kelantan..knp kelantan? jauh. kalau parents aku dh berkorban bwk jauh2 xkan aku nk bt maen2. mmg bercadangla nak bt maen2 je interview if dpt dekat2 la. mak dh happy semacam dah. *anak xgune* T__T

dipendekkan crte. keputusan kuar. ayah dh print siap2. die letak dlm kertas A4 byk2. konon2 kertas kosongla..bg kat aku suh aku pegang. aku pelikla. confuse. what's this? dalam kpala otak pehal bg aku kertas bebanyak kan. sekali tgk tgh2 surat tawaran UPSI. again. MENANGIS. konyok kertas msuk blik. bodo punye respon. haishh. menyesal bt mcmtu.

Waktu awal permulaan kehidupan kat UPSI, mmg rase nak loncat bangunan. xsukeee. tp skang dh laen. ;)
dah grade pon awak ;) sume dh berubah..dah pernah jadi cikgu.seronok. gaji pon seronok :P skng dah xsbr nk tgu posting. penat aku blja inilah hasilnya..berjaya menggenggam segulung ijazah..tahniah tuk diri sndri.
Pictures tell everything ;)


ramvang mate lol.


















im going to be a TEACHER soon ;)

Tuesday, July 26, 2011

Save The Date!


27 July 2011

 ♥ My Precious Day ♥

My Only Convocation Day

*cuak*


Saturday, July 16, 2011

Happy Birthday to me. 16 Julai 2011 ;)

Salam dear readers ;)

 Entry kalini berbaur kekudusan hati jiwa dan raga. sebab musababnye harini adalah hari yg paling bermakna dlm hdup saya ;) wah kata ganti nama pon dah kudus ;P Alkisahnya, pada 16 Julai 1987 yg lalu, seorang kanak2 ribena yg berupa iras2 marimar telah selamat dilahirkan di dunia yg penuh ranjau ini. pehh. ^^.

Alhamdullilah dah 24 tahun bernafas di muka bumi Allah s.w.t..dah 24 tahun menjalani kehidupan yg banyak cabaran. dah 24 tahun berjalan, dah 24 tahun makan,minum, tidur..dah 24 tahun blaja xhabes2 kawenpon belom ;( dah 24 tahun segala galanyalah.org kate umur mematangkan manusia. tapi aku xmatang2pon..cner? still lagi mcm kanak2 riang yg kehausan ribena. mungkin ble umur aku dh 80-an pon aku masih maintain awet muda.. itupon kalau sampai umur tu..insyaallah ;) mungkin jgk waktu umur tu aku masih berblog ;P

sebelumni waktu kat upsi, setiap tahun sambutan hari lahir aku sgt2 bermaknalah. ade kwn2 yg superb best bg surprise party yg mmg surprise gila. bile jam nak cecah 12 a.m je mesti ade 'surpriseeeeeeeeeeeeeeeee' walopon ketika tu dah terbongkang tdo cam dugong nak beranak. frens, u are the bessttt bro.

tapi skng dh tgal kenangan je sume tu..dah xde surprise party tetengah malam dah. dulu time skola pon ade jgk. ingat lagi time form 6.. dtg2 trus duduk kat seat kan. tp lupela samaada mber2 letak hadiah bwh meja ataupon kat kusi. kalo xsilap kat kusi, then aku terduduk kan. melatahla kejap sbb terkejut  ingatkan tduduk atas memerang ke kan. sekali anak ptung.. so sweet ;) thnks guys. xkan lupe..

waktu form 4 dlu, celebrate sume rakan2 sekelas kat umah. food sponsored by my mother ;P buat pulut kuning sumela..kalau ade impian yg boleh ditunaikan dgn kadar segera, aku nak mntak putar masa time skola2 dlu..rindu sgt2 time skola..kite sume mcm innocent sgt2. bdk2 lagikan ;) buat ape je yg kite suke. sumenye kenangan yg xbole dibeli. bile kte dh dewasa ni, lagi byk cabaran dan kesusahan hidup yg kite kene tempuh. sampai kdg2 nak pecah kepala.

orang di luar cume tahu lihat dan menyalahkan jekan. hati kite xde sape pon yg tahu. kejadian yg berlaku kat atas muka bumi ni sume nye dah ditentukan. bumini ibarat pentas. kite yg melakonkan watak. bukan sume bnde yg kte nak dapat. tp insyaallah kite bole capai yg lebih baik dr yg kite nak. amin..

as for today! yeay! xpenah dibuat lagi. besday girl xkuar celebrate pon. tapi besday gurl ni pegi cari kain plak nak wat shawl baru tuk raya. haha. bisneswoman la konon sgtkannn. soo excited. dah dpt dah kainnye. nti dah siap jahit bolela korang bershopping oke. cantik2 tau. demam2 pon bisnes punye pasal ttp jalan. batuk2 kat jackel. sorryla akak2 jackel. kanak2 ribena mcmni mmg xleh dihandle. T______T


nah hamek muke kudus lagi telusss ^^
soryla kanak2 ribena mmg mcmni...asal bergambarje xreti dok diam.
btw, tgh demam neh. tp dh boleh dikawal sedikittt la sbb dpt ubat doktor plg hebat sedunia sbb i telan i tdo then bgn trus wink* baek sudaaaa.ha ni mkn die.


sebab musabab xbg sihat mcm ginila ghupenye..
excted bergmbr smpai yg par-king-son ni pon kau letak.hadoi.
*tembamnye caye* yes.


lepas shopping kain tuk shawl, surprise ;D abg & kakak ipar gua beli kek secret recipe tuk gua LOL. 
berpusing2 mate coz dh lme xmkn kek cap secret recipe. almost forgot dh pasal kau secret r. haha
so, sape yg kenal aku mesti tau aku suke kek ape kan kan . *sambil kelip2 mate*


tadaaa.my ALL TIME feveret! blackberry cheese la ;)
i love cheese cake.love myk2........
ape juge cheese kek ko sumbat kat mulut pon aku sedia menelannyeee


lepas aktiviti kat atas ingt nak tgk harry potter tp xjadi.sobsob.sbb dh trlambat. mlm tu umh cousin aku bt makan2. nyum2.so,trusla balik umah pegi umh cousin kat bndar tasik puteri gak. thats all 4 tonite! hepy besday to me ;) 

p/s :
1.  teruja tgk wish all fb frens kat fb. xmenang tgn nak bls. thnks all. love u!
2. upload pepagi sbb mlm tdi x dan nak publish dah zzzzzzzzzzzzzz ;P






Wednesday, July 13, 2011

Marimar ;'(

Salam dear readers ;)

I tgh emo ngan cte Marimar .sobsob ;'( sape xtgk cte marimar mmg rugi.sobsob..Sape xkenal marimar mmg rugi. sobsob. Die cantek giler,perfect everything. sobsob. Sergio pon ensem kalah boypren korang. sobsob.

Malas nak cite kat korang pasal cteni. sobsob

nah amek gambr seketul dua marimar. i kedekut. wek.

 Marimar Ixora



sergio, ble nk msuk minang i? LOL


enough.

p/s : agak2 aku ade rupe marimar x? kahkah

Tuesday, July 12, 2011

Hidup tak ceria tanpa vochel. Pecayelah..

Salam dear readers ;)


bocannye caye bilela nk pndai jalan ni T____T


Dengan ini saya mengisytiharkan hari yg paling bosan adalah jatuh pd............hari ini! mat rempit yg trpakse pegi skola pon xsebuhsan aku arini. Istilah busan dlm kamus hidup nelly ixora adalah = no car, no intenet access, no food. Kejadian arini disamakan dgn no car & no food.

Intenet mmg dh sedia ada. tp manakan enak kalo tiada cekelat vochel utk dikongsi keriangan bersama ketika mengonline. bile tiada cekelat mestilah aku akn segera menyetart kete serta menyanyi keriangan menuju ke seven eleven. Lepas dah cekau 2 3 vochel & kinder bueno, terus memandu dgn riang sekali lagi pulang ke rumah. naseb xde kisses je kt 7-e.

masalahnye kat sni, kete rosak ;( patah kaki rase. bgun2, tgk umah da tade org.sume da p kje. haishh..memulakan hari dgn kesunyian. pon membusankan. p la dapur menggeledah semampu mungkin mncari  pape yg leh dibuat brekpest. cekodok pon sodap. dala smlm aku msk asam pedas. cicah ngn kuah die.pehhh mabelesss

dh settle semua, angkutla letak dpn tb. on laptop dlu jap check segala mcm yg berkenaan. on tb lak bersila smbil ngunyah cekodok tersedap sedunia. pagi2, mne de cte syok. perot dh kenyang. layan cte korea la. sejam dua jam je bertahan. huh bosan.

walopon kekenyangan menguasai diri, tetap menggagahkan diri ke dapur tuk msak msakan tghri lak. bongkar sane bongkar sni. ade ayam, ikan, daging. ingat nk wat daging blackpepper tp bhn xde. adoyai. bosannyeh asyik mkn ayam je. msak kurma lah. geledah punye geledah xjmpe lak rempah kurma. tsk tskk -____-". saket jiwa punye pasal xtau nak msak pe dah. ari2 jdi chef camnila. dh xtau nak menunjukkan skill msakan ape lagi dh.sume dh balun..

last2, sup ayam je aku bt. hahaha. yg sadisnye lps aku settle msk memasak, aku jmpe rempah kurma nun jauh  mnyorok dlm peti ais. ;( kempunan sekejap. mnela tau kan. umah abg aku pon, mne la aku tau die sorokkan sume bnde alahtu.

kol 1 - 5. mmg xle ganggu masa berharga aku dikala ini. HAHA. kol 1-3. safa marwah. kol 3-4, marimar.kol 4-5, karmila. lepas kol 5 je emosi jadi down balik. nak kuarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. kete ohh keteee..........

esok nak pegi upsi plak. amek jubah. yeay sonok cket sbb dpt jmpe mmber2 balik. syoknyeeeeee.xsabar. so, mlm ni kene tdo awal. sbb aku perlukan tenaga yg berlebihan tuk memberiakan diri bersama rakan2 esok.bhahaha. soooooo, thats all 4 2day. wah cam public speaking dh gua rase. gudnite people. have a good rest. ;)

p/s : jgn biarkan diri anda diselubungi kebusanan. zasssss

Sunday, July 10, 2011

tadaaaa ;)

Salam dear readers ;)

Sape kate aku dh pupus?? tadekan. Tp2 korang boleh bt inferens kat sni, Jika pupus broadband, maka pupusla blog nelly ixora. Bukan tuk selama-lamanya. Bole gune inferens ni sampai aku jumpe bekalan intenet yg memberangsangkan cam skangni. HAHA. Sonok2.

Skang aku kat Bandar Tasik Puteri, Rawang. taktau pegi tanye incik google. Sampai kl dlm kol 1 terus bwk si mmber sorangni,echah meround2 dkat shah alam. nak beli baju kebaya tuk knvo katenye. kemain lagi kau ye. rabuni nak amek jubah konvo. tu pasal la aku lepak sni dlm 3 4 5 6 harini. xleh lama2 sbb mgu dpn dah start keje kat JB. kalo ade yg bek ati nak bg aku 5k bulan2, ok aku dok umah update entry lapanpulohratus kali sehari.

malamni update laju2 je sbb nak cte bnde yg byk tersimpan dlm memori pon rase cam dh lapok. mlmni just nak catwalking je. da lme xmnyerbu secara haram kat blog org. nak membaca2 sambil kunyah kuaci dgn berbekalkan sirap disebelah. byebye.cekidaud....

Friday, May 27, 2011

Amek Kaw! hebat x hebatnye aku

salam dear readers ;)

Baru 10 hari xberada dalam dunia belog, rase mcm setahun tigaplohlapan hari xupdate. xcatwalk. dan sebagainya. sedih teramat T___T. terus orang xnak lawat kaukan. padan ngn muke. mekasih.

Haritu busy sgt dgn hari guru. pastu busy dgn exam week. busy ngn student week. maklumlah dah last week kat skola. menghabiskan mase dgn student tersayang mmg aktiviti terhebat sedunia saat tu. Tapi skang ni dah berada  kat rumah. masa yg senggang ni kene gunekan sebaiknye utk rakan2 blogger yg lebih2 tersayang. rinduunyee korang :-* tee hee..siyess pnye statement. bukan lawak jenaka maharani.

yess berjaya menghabiskan praktikal.yeay! lonjak2. rase gmbira teramat smpai nk timang2 pngetua. HAHA. tapi sedih sbb tgalkan student ;'( sedih sgt2. hari2 terakhir byk sgt habeskan mase ngn dorng. cmne nk tgalkn korangni.waaaa.....

mgu lpas team amekaw terjah sbaak bernam. Amek kaw!  program tv3 baru bkal ganti beng beng boom nnti. student aku yg excted nk pegi. beria ajak ckgu2nye. nti kang bkn korang yg msuk,kitrng ni yg join kang. giler. aku pegi pon dah petang gara-gara dpt kol dr stdnt mngatakan berita hebat. cikgu, final tiga2 bdk SSB. walawehhhh! dasyat tenuk r korang! xleh jadini. studnt aku sume yg dpt final. kene pegi tuk bg skongan dan kata-kata semangat. *padahal dah tau dorng nk dpt RM1000 baru nak pegi bg skongan. hampeh pnye cikgu. nmpak sgt ade udang di sebalik char kuey teaw  -_____-


rompak dr FB en.amekaw ;P halalkan la ye.



ikot temakan akuni.hebat x hebat x. yg tgh tu berpeace tu juara. Hafezsham! 
yeay.'ape-apejelah yg penting aku menang'! die pnye trademark.


saat2 dibaling ke udara.yo yo oo


teruja sbb stdnt aku baek lpas dpt angrah trus bgi kat aku.terharu :')
walopon pegangkan je.haha


seorng lagi student ssb yg xberjaya ke prgkat akhir.haha.soryy hazimm...
rompak jgk dari en.amekaw.


ini nazdmi.my ssb student also.wahh bangga.


bertuahnye mnjadi ckgu yg berjaya mndidik mereka sehingga berjaya ke tahap ini
*bajet giler padahal xbt papepon*.HAHAHAHA


PEACE yoo!

hebat xhebat....hebat,hebat,wah hebat,wah wah,hebat hebat yeah...!!!


video


Saturday, May 14, 2011

Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara. Tulus giler tajuk entry.

Salam dear readers;)


Berikut adalah punca2 mengapa saya tidak update blog setelah sekian lama. sekima .:

Ye tahu..tak update dah nak msuk 2 minggu..-__-. sedar diri. Bukan sengaja. FB pon tgk 3 hari skali je. ok.kesiankan? Busy sangat2. start mnggu ni bdk2 exam.Budak yg exam kau plak yg cibuk kan? yela. sehari jaga 3 kelas exam.

bntot xpanas lagi duduk kat bilik guru dah kene bt warmup lagi nak jga next class. bukan bntot je yg xslesa, hati pon cam xstabil gara-gara risau memikirkan kanak-kanak riang aku dapat jawab exam ke tidak. betul2 terganggu seluruh jiwa raga. gile ah kau.

Bukan pasal exam je jiwa aku gusar. ayat cam nak mkan selipar. 16 mei isnin ni hari yang teramat bermakna dalam hidup aku. sekali lagi ayat nak makan terompah. lagi bermakna aku yg kene handle hari gru tu nanti. actually sume guru praktikal. aku amik bhgian perasmian ngn persembahan.

first2 nak buat tarian bollywoodlah koreawood lah hapelah tp direject ;( kecewa tahap cipan. xle blah punye skola. x open minded betol. kate suh buat gempak2. pentomen pon reject. sedih. malas nak beria dah. nak bt tema back to school. cool kan? tp cikgu2 ni xnak.mana nak caribaju skola bagai.pkaijela baju putih kain batik sangkut botol air kat leher.senang. tp bg tema glamourous pandai plak beli baju beribu riban. camtulah. redha. sakngni tema : cincaibancai.

alasan paling common yg aku rase korang dah nek mnyampah dan rase nak baling aku gune duster : bb buat hal. -_-".  betullah. tiga bb kat umah sume xleh pakai. mslah gelombang kot. ckpjela xbayar kan. -___-. kat skola pon nak on9 xde mse langsung. 2 mgu ni mcm xde life. sabtu ahad pon kene abadikan diri kat skola. malamni mber bwk bb. gembira.tee hee heee. cilok jap nak update blog tuk korang. sile terharu.

Lastly, nak ucapkan selamat hari guru buat cikgu-ckgu saya yg mengajar di SMK Agaseh Lahad datu sabah dan  SMK muadzam shah pahang, buat semua rakan-rakan yang seangakatan, dan juga semua guru-guru :)
Guru penjana transformasi pendidikan negara "

p/s : studentku, cikgu xmtk byk pon,  bmw pon ok.

Monday, May 2, 2011

Cara nak kaber ke*malu*an bile terjatuh tergolek terlentang.

Salam dear readers :)

"omakkk kau terjatuh tergolek depan mamat aku dok ayat dari taon lepas."


Ini bukan iklan smartshop. Ini iklan "pabila kau jatuh, camne kau nak kaber kemaluan *eh ke...maluunyean kau?" Sini aku bimbing.

1. Situasi pertama : Lalu depan perhimpunan pes time nak g amek hadiah.

Dahla dgn kembang kempis hdung xhengat sbb gembira pnye pasal nak amek hadiah kali pertma.padahal menang teka silang kate anjuran kelas je pon. Pabila berlakulah situasi dimane korang trjatuh di depan perhmpunan atau di atas pentas, sile pastikan jgn bgun2 dah. dalam ertikata lain. buat2 pengsan. nescaya kalau korang dgil dok bgn jgk kompem, akan bergemalalah ketawa riang semua pelajar sekolah menengah keb tuttttt khas utk kau. Ataupon kompem, esok terpampang muke kau besar gedabak dalam utusan rasmi sekolah. Biar mereka gelabah melihat kau pengsan jap. nak geledah seluruh anggota bdn kau pon bt2 xtauje. nanti dah kat bilik kebajikan korang bt2 bgnla dalam keadaan lemah gemalai sambil berkata " dimanakah saya" dgn muke inosen skali. hadiah tu kire settle tepijela oke.

2. Situasi kedua : Lalu depan mak mertua time nak bawak air.

Pabila berlaku situasi jatuh di hadapan mak mertua mesti korang kate oh damnnnnnnn mangkuk tingkat makcik suraya betulla. what the jatuh depan mak daniel ni? shiritt betulla. Pastikan lepas jatuh jangan segera bangun. pandang ke dalam mate mak daniel tu dengan mate ala2 berkaca. bukan nangis. tapi sayu je..dengan harapan mak daniel akan berkate " eh angelina, awat ni jatuh2 ni, saket ka,mai makcik tgk tang mana yg luka.haishh daniel pi amek ubat cap kaki lima sat kat dalam bonet keta.angelin anggelin, pasaipala hang kalut sgtni,xpa makcik tetap sayangg kat hang no.siann dia."

3. Situasi ketiga : Sedang dating buat kali pertama

Namepon kali ptama kan dah sure sure la nak makan pon sesuap makan mase 15 minit. apelagi kalau jtuh dpn boypren korang. Kasut pakai dah 4 inci dah pnye nak nampak mcm model pnye psal. Tetibe terjatuh plak. Bile jadi macamni, jgn gelabah xhengat. cool je. walaupon xsaket mnepon tapi ckp aduhh,saketnye kukukakikiriku.aduh. pastikan muke jgn gedik jgn mtk penampar dan sebagainye. plizz buat muke btul2 saket walau anda tgh berlakon. nak bgn pon ssh. terus boypren anda xjadi nak bantai gelak sembunyi2.mesti rasa simpati menguasai diri. lepastu terus cakap, honeyy,xlaratla peah nak jalan dah.saket sgtni..gerenti boypren korang akan kate " xpela honey peah, kite dok kat kusi tu rehat kjap.japgi papi anta honey peah balik yeh.*apsal cam geli semacam je aku bg kata ganti nama diri mereka ni*

4. Situasi keempat : Jatuh tangga  library sambil terguling-guling.

Emm..camanela korang leh jatuh smpi terguling2 ni? xpasal2 aku kene buat entry.susah gakni. tapi aku penah nampak sorang jadi camni. hihihi.upss soryy. tergelak. tapi siyes kelakar. tapi lepastu kesian pon ade. camnepon salute la dgn bdktu. sbb die terus bangun xckp byk, terus jalan laju2 menghilangkan diri entah ke mane. semua org mcm....tergamam. siyes tergamam. xckp ape. xsempat nak ketawa! itu yg penting. dan kami tertanya siapakah gerangan beliau..sebab kejadian berlaku sgt pantas. waktu aksi terguling2 plak, laju sgt xnmpak muke. so, kalau terjadi begini,ikotla style mamat ni oke. pantas bertindak.

5 : Situasi kelima : Cikgu tengah mengajar jatuh tergulik terlanggar tangga pentas yang diletakkan di dalam bilik darjah.

nak gelak la bole x? ini kisah benar lagi benar. berlaku time aku darjah 6. cikgu sains. name nor...( nama dirahsiakan ) tgk, aku ingt lagi taw. timetu die buat garisan panjngg sgt dri hujung smpai hujung. timetu sek aku xde dewan besar gedabak. dewan pon masih gune kelas. kalau ade pape event bukak kelas jadikan dewan. kelas aku paling hujung.tempat letak pentas la. so tangga pentas bermastautin kat dlm kelas aku. cikgutu xpasan tangga kat blkng die. sile bayangkan. die membelakngkan tngga tu smbil jalan kebelakang menuju ke tangga. lajuuu gilerrr xsempat nk sound2 cikguuuu, ja........haa xsmpat.die jatuh kebelakang pastu tergolek kebwah. HAHAHAHAHAHA.dgn xde sivik nye kami sekelas ketawa berdekah-dekah kalau ade petir time tu dah kene panah dh kurang ajar btol gelakkan cikgu. ala namepon pramatang -_-.baru djah 6 kot.tapi siyess kelakar. cikgu tu bgn pastu gelak jgk tp cket je. terus die ngajar cam bese,.tetibe bertukar grng laktu suh diam.  nak bt camne? simpanla gelak pas abes kelas. ketawala kau puas2.tp oke ape. xdelah kalo kau kat tmpat ckgu tu rase tebal berinci2 lagi kalo student xbenti gelakkan. jadi,perubahan watak perlu dilaksanakan semaksimum mungkin.

Situasi keenam : Jatuh dalam kelas org laen gara2 bertembung dengan kawan-kawan.

Biasa terjadi dekat bebudak pompuan. berlaku di situasi sebenar jgk sbb jadi kat student aku.hahahaha. ok xlawak.ini sryes.camne bole jadi time kelas kau ni. tau dek pengetua xke kene buang skola 44 hari. adeke? timetu aku baruuuuje melangkahkan kaki dlm kelas. baruuuu je. pelanggaran berlaku di saat kaki kanan menjejakkan lantai. uit. what happen?? tnyeku dengan bajet sekali. kuat jugakla die trjatuh sbb cam berbunyike.kihkih. tgk2 budak berkerumun. eh xde yg gelakpon? hdkjahdagdhagjhak.maila aku pon nak gelak sama. dtg2 je NANGES!. apsal plak bdkni nanges plakni.dah beso2 pon nak nges.haishh.form 4 kot. bile org tnye xjwb.cngkung smbil ngis dan tutop muke.mulela yg len2 mengandaikan mcm2 seperti belakng die saket cikgu trkene meja. akupon dok usap2 die pnye belakang.nak angkat tp xnk bgn.awat? sudah. aku rase cam bdn die kremm. aku mule cuak. angkat lagi xmaw bgn. dalam 15 minit camtu bru angkat pelan2 bdk2 papah bwk p kelas die. bile aku msuk kelas die esok arinye, die kate, si minah ni cikgu buat saye jatuh.saya marah kat die.xsaket papepon. -_-". what the chicken chop. kalau yepon nak kaber diri kau jgnla buat aku gelabah xtentu hala .

aku ajar org menipu tp aku tertipu dgn kaedah mengkaber diri dari jatuh.damn.

oleh itu, kalau hendak melakukan perkara-perkara die atas, sile kuatkan semangat. -_-.

Sunday, May 1, 2011

Cita-cita aku nak buat replika kapal UFO letak sebelah umah.kau ado?

Salam dear readers,

 gambar xde kene mengena ngn entry -_-

Selamat Hari Buruh. sat...

Selamat Hari Pekerja. Lebih enak dan lazat didengar. Buruh cam utk buruhje bercuti. tak adil. Sume org tau 1 mei merupakan hari cuti sedunia. memandangkan harini hari ahad, oleh itu cuti jatuh pada hari esok. Gembira yang teramat. knpe? mari aku terangkan.

Kalau dulu yg aku tau bile hari pekerja je mesti cuti. Bile cuti aku xyah g skolah. ataupon xyah pgi kelas. Aku xpenah ucap pada sape2 pon. Tapi harini aku ucap kat sume orang. sebab aku dah keje. haha. padahal baruje praktikal -_-". 

Main pointnye disini.chehh macam krgan. aku nak tanye korang sumela sape2 yg belom bercita-cita,ataupon sudah bercita-cita, atau masih mnympan angan cita-cita yg tinggi, apakah cite2 azali korang? cam xbetolje ape aku ckpni. wateberla. yg ade dlm serebrum korang skngni adelah cte2 kerana minat atau cte2 mak bapak atau mngikut keprluan pekerjaan saat ini.

Meh nak habaq mai cta2 nelly ixora si bajet sedunia ni.

Masa kehidupan alam kanak-kanak dulu cite2 aku xpenah berubah langsung. asal ckgu tnyeje itu,asal isi borang tah pape cikgu suh isi ade mtk cita-cita aku bubuh itu. nak tau? ahli astronomi. wakakaka.gelaklah. gile hebat der aku pilih cte2.mane maen cikgu, doktor, polisla pramugarila .*erk. camnela kanak-kanak yg kecil lagi comel satu ketika dulu ni bole memikirkan cte2 yg sebegitu rupa.konpius.

 abu : mamat, kau suke bintang kaler ape?
mamat : kauni bongokla. bintang mane ade kaler.

aku sendiri xtau bende alah ape yg aku ckpkan tu tapi yg aku tau dulu aku sukeee sgt tgk bintang. setahu aku kje tu mcm kaji2 planetla.dapat jumpe makhluk asing.ufo -_-. loser.

Sehinggakan dlm pikiran aku waktutu kalaula ade org nak amek sukarelawan kanak2 naik ke bulan, aku nak apply. hahahahahahaha. kau ingt ni mcm keja2 sukarela bantu mangsa tsunami kat acheh??

Akupon xsure bile ade org hentak kepala aku bg tersedar cket. Terus ubah cite2 jadi usahawan wanita berjaya. Still xley blah kot akuni. xsngke dah jadi bajet dari kecik kecik.malu pada orang ramai. haishh.T____T. tapi yg pasti no 2 no 3 diisikan dgn cikgu dan jururawat. oh my...kenapela kau begini nelly ixora?

Lepas dpt result SPM yang langsung xley nak dibanggakan tu,dgn riak dan takburnye aku apply IPTA. sekali lagi aku bajet dapat. tapi...mmg dapatpon..BHAHAHA. Uitm kat Kota kinabalu Sabah. Jauhnye T__T. dah kompem mak ayah xbg. bukan sebab tuje,maybe sbb kos yg aku isi sangatlah xmmberangsangkan otak dan minda. dan kelihatan kelam dalam pasaran pekerjaan. Kenapalah aku bubuh ikut suke aku. Sekali lagi aku pasrah. Rase dunia gelap gelita bile kne masuk form 6. .

Dahla msetu kebencian tahap dewa pada emmm aaa lololoo *cikgu* -_-. Mungkin terkena "tulah" atau "badi" atau apa saje korang nak kate sile katekan sekarang jgn esok,jgn lusa. sumetu ade cite disebaliknye tapi xmawla cte2 lagi bnde dah lopeh jgn dikonang. Mendpat result yg walah sewaktu stpm, menempatkan aku kat upsi. damn. mesti korang kate dh xske ckgu npe apply upsi kan?

Inilah yang dinamakan cte mak ayah. actually cte2 mak.-_-.time kasihhh emakkk. 2 kali aku isi borang IPTA xde melekat name upsi pon. 2 kali jgk mak aku check dan keciwa kerana aku xletakkan upsi di petak kosong. Lalu, dengan rase berat hati lagi berjiwa kacau, aku laksanakan harapan bonda di borang yg ketiga. dengan harapan pat pat sikulipat jgnlah aku dapat. T___T

Nak masuk upsi bukan senang. bukan macam ipta laen. kene melalui 2 ujian / tahap. ujian pertama dinamakan Medsi. ala its like kau hadap 100 200 soklan yg berkaitan hidup kau sendri dan jawabla secara jujur. senangkan? susah actually.nak berlaku jujur tapi tuhan yg kawal minda dan hati kau waktutu. Aku cube menipu. tapi menipu dgn harapan aku xlepas. aku kategori baik ke jahat? tell me tell me tetetetettelm me.* versi wonder girl.

Kawan aku apply 4 kos kat upsi.maksudnye beliau mmg beharap gile babeng dpt msuk upsilakan. masetu ujian upsi die jawab sebelah aku.aku siap 10 mnit je. die satu jam bru siap. punyelah nak telek pastikan betul2 jawapan tu tepat dan mantap. aku men tibaije sbb xbersungguh2 pon. sekali bile diumumkan keputusan yg lepas tuk temuduga plak, name aku ade, name die xde -___-. cmne leh jdi cmni??? dah takdir. tmuduga plak kat kelantan.gile jauh. memangis pegi sbb kene mnyusahkan mak bpk mnghantar sebgitu jauh demi tempat yg aku xhingin nak masuk. *padahal mak ayh aku hepije time pegi*

Time interbiu, cket pnye tah pape aku jawab. ingt lagi orgtu kate " saya xrase awak nak jdi cikgu" aku senyum jeeee..teee heeeee.rase riakla konontu sbb org tu tau. Bajet xmatangla kau minah. Tibanya waktu keputusan kuar, bapak aku nak bt surprisela konon2. die bg aku byk sgt kertas A4 kosong. die ckp carikan ape bnde tah kat ctu. sekali aku kuis2,......................damnnnnnnnnnn giler......................surat tawaran UPSI.menangis sekali lagi.konyok kertas trus msuk blik.*menyesal sbnarnye bt cmtu* T____T

dah xyah ckp byk pasal ygtu, yg penting skang ni sumenye dah berlaku.mungkin rezeki aku kat sni. skang aku pelajar akhir kat Universiti Pendidikan Sultan Idris. ataupon dengan istilah sedang berpraktikal di sebuah sekolah menengah di selangor. dah nak abespon.gembira ;D semuanya berjalan lancar. dah mule berjinak-jinak menyukai student dan sekolah. Lepas abes praktikal, n before tgu konvo bulan 7 ni aku nk apply GSST kat sekolah area2 johor. dapat gaji masyukkkk...haha. xdela aku berpoya2 lagi.



barulah bole ucap hari pekerja. skang dh keje tapi xdak gaji..sedih tahap dewa.;( kene ikat perut jimat PTPTN.padahal pagi petang siang malam mkn xhengat -_-".Bajetnyeeeeee.

Korang lak cmne? ctela jgk perihal cte2 jadian korang. leh wat entry.leh link kat aku. leh aku bace ;) leh aku expose cte yg best2 ;D waaaa udah lebihh akuni ;P

Thnks for bace bace. babai korangggg

p/s : malamni kegiatan catwalking akan dilancarkan secara beria ria. sebelom2 ni beria jew. mane2 blog yg nak diterjah jgn segan dan silu.aku mmg suke bajet catwalk kat blog org. stiap entry akan kubace dgn syahdunye.sekian.

Friday, April 29, 2011

Kalo aku buat page tuk artis NellyIxora,korang nak like x? HAHAHA

Salam dear readers,

Dah terang2kan aku bt tajuk tu..amacam? mesti ade sore siti nurhaliza yg akan kate wahhh bajetnyee die...wahh takbur lagi cipan nye minahni. hihihihi. aku gelakje camni.bole?

agak2 korang nak like x kalau aku buat.HAHAHAHAHAHAHAHAHA.gelak laju-laju.aku yg nak buat pon dah gelak tergolek-golek. Sebenarnye student2 akula cbokkkk nauu nak mtk fb2 cikgu yg comey ni ( wahhh gituu ). Mane blehhhhhhhh. kang terkejut tgk ckgu die yg innocent tahap dewa kat skola tu bercipanzi kat dlm FB. tgk gambar je dah korek bijik mate smpi terkeluar xpecaye punye pasal.

Cikguni giler ahhh xmacam cikgu! macam haremm......* xde2,ni aku memandai je.kalo ade ckp mmh aku sula buat masak kicap.

jadinye tertimbullah istilah begini, oh kawanku, apekata kau kalau aku buat fanpage letak satu gambo yg sangat sekima dan menggalakkan student like secara beramai-ramai. pastu aku gelak. wakakkaka.

rakan aku pon berkate : ehhh jommmm aku pon nak buat -_-". sewel.

Alang-alang menyeluk pekasam, biar muntah darah sekalipon akan kuteruskan perjuangan. * failllll giler bahasa melayu!. Jadi, ini bukan bertujuan untuk membatakkan diri, membajetkan diri atau memperasantankan diri sendri.Tapi sekadar suke2 saje. Korang suke x? cakap la sukeeeeeeeeeee

nak buat xnak,nak buat xnk .

p/s : makan Rocky sambil bersila.

Tuesday, April 26, 2011

Makcik tandas dah makin demand!

Salam dear readers ;)

Cube bgtau aku tandas mane yg korang msuk x payah byr tiga ploh lime ringgit enam ploh sen? cer cer cerr tipu. aku pon xpenah jumpe. yg slalu jumpe 20 sen je.tupon aku rase dah demand benor laa. sbb timetu 20 sen aku nak gne bt beli gule2.dapat 4. seposen 2.

"makcik, nak masuk tndas.saket perut."
"masuklah."
"yeay,yeay.oke."
"kejar msuk dalam. dik, singgit mane?" * ingt xyah bayar -_- ,skill buat2 baik ngn makcik tndas xmnjadi.
"singgit? kalo berak cas lebihke?" 
"xdelah. mmg singgit."
"erk, nah. "* buat muke cam tin sardin

gile demandddddddd kau mtk singgit kat aku. masuk tndas R&R yg cun melecun tupon xyah byr. dahla tandas nak tercabut atap pon nk amik cas lobih. mungkin mkciktu nengok muke aku cam dah rupe tenuk kot pasal nk mmbuang sgt, beranila die mtk lebih. xkan aku nak tarik diri plakkan.mane nak cri tndas len. makcikk, saye sgt berterima kasihhhhhhhhh.


makcik tu tau kot aku ske bergedik bgmbr dlm tndas tu yg die cas lebih. 
tapi makcik,tandas makcik tuu sumpah sye xmaw amik gambr. makcik jgn wisauuu


npe pompuan suke benauu amek gmbr lam tndas? 
cube kau amek gambar cenggini dalam bas depan pakcik drebar.
xke mtk penampau?

kuar-kuar tandas aku nengok makcik tu dah xde.nyorok kot ? makcik maneeeee.puas aku pusing2 smpi belakang tandas cari makcik tu.persoalannye..yg aku beria sgt g cari makciktu knpe??? 

korang ade x pngalaman dgn makcik tandas? rase-rase korang, tahun 2020 nti agak2 ade pakguard check tiket kat balai berlepas sblom msuk tndas x??

p/s : nak ucap tenkiu pada blogger neh,akid azami. die ade buat exposed pasal blog aku. macehh dikk. nti akk blnje lolipopp cap rama-rama ;P terharu neh.sobsob. nanges laju-laju. terjah blog die taw korang!;D



Saturday, April 16, 2011

Bra akupon kau nak amek?

Salam dear readers,

Balik-balik dari uruskan explorace bebudak kt skola, terus aku dapat satu berita yang maha dasyat. dasyatla kot bg aku sbb pes time kene kan. masuk je parking dlm umah dok setting2 centreke xcntre ke, *parking dengan bergaya mmg aku suke, ttbe jiran sebelah umah tonjolkan diri scara ttbe.cuak.ingat nak bg makanan -_-.

Rupenye, " dik, tadi ade budak besar gedabak kalah laki akk kecik amek bra adik kat blkng.Tapi bile sergah,terus lari lintang pukang. Die tggalkan kat blkng tu ha" PEH! menyirap terus darah dari A pegi B terus. Weh budak tu! budak kecik! aku sepit kot segala sotong-sotong dan lobster-lobster. kat area dalam plaktu. sanggup kau msukkan tangan gara-gara nak hamek tuttt aku.what the??

Mak kau xckp ke kat billion sgai besar sane byk jual bra? yang aku punye gak ko nak amek.mentang-mentang umah sewa akuni bertempat di tepi sekali.sonang la keje kau ye.

yang menjadi persoalannye, kenapa budak kecik tu nak amek bnde alah tu? saje nak buat main? ingat bra aku brg mainan terhebat di abad inike. bdk skang layan PS 3 jew. gile seks kot? bdk2 skang xleh caye.otak dah makin ciber. Ish3..kalaula dapat kat aku budak ni siapla aku bg ceramah 40 ari 40 mlm biar die nanges balik2 ngadu kat mak gara-gara bosan thap cipan kne ceramah.

p/s : pandai plak pilih kaler pink.siot T___T

Friday, April 15, 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

Salam dear readers,

Jangan tanya.Ini semua keje Abg Ben Ben.Saya cume kanak-kanak peliharaan yang akur dan patuh pada arahan tuannya sahaja.

Amaran keras!: Entry panjang kutt. Sile bersedia dengan popcorn kat sebelah.

Pertama : Apakah karektor kartun yang paling korang minat dan mengapa?


hai. saya En. Nobita. Sayalah yang menjadi pujaan Nelly Ixora tu ^^


Mengapa beliau? sini saya akan jelaskan.

Beliau sangatlah pandai berlakon. KeHENSEMan kebagusan beliau berlakon sangatlah tidak dapat dipertikaikan  lagi. Jalaludin Hasan Shazely Sam pon x sehebat beliau. Dalam apa jua tawaran berlakon yang diberikan, semuanya tidak mengecewakan.

Beliau boleh melakonkan watak lucu,sedih,marah,kecewa,gembira dengan jayanya. Sila basuh minda anda dengan kartun-kartun pelakon-pelakon lain ketika ini utk mendapatkan gambaran kehebatan beliau dengan lebih jelas.

Sifat azali Nobita :
Sering memakai kaca mata zaman 80-an, berkemeja polo berwarna kuning yang dibeli di Giant berhampiran secara pukal. Mempunyai kelebihan unik seperti menembak dan bermain bunga api. 



Nobita di mane-mane filem lakonannya, pada  mulenye sangat2 annoying sehingga akupon mule mahu menyampah dengan beliau. Nasiblah perasaan tu aku terajang jauh-jauh demi membayangkan beliau sedang berlakon sahaja. Beliau akan memakse dan terus memakse sang Debab Doraemon jika mahukan sesuatu. Bile aku bole rase menyampah dengan beliau bermakna beliau HEBAT.

Aku suke sangat part beliau menyelamatkan rakan-rakan beliau kerana di situ beliau mulai serius. Watak beliau ketika serius amat terkesan di jiwa sehingga tidur malam termimpi-mimpi gara-gara merasekan beliau lelaki TerKacak. Semangat setiakawan dalam diri beliau walaupun sudah berkali-kali dibuli,diterajang,ditumbuk,digigit sangatlah menebal. Tidak memikirkan keselamatan diri jika rakan-rakan lain dalam bahaya. Ohh adorenya..-.-.

Walaupon kelihatan sekima, beliau sangatlah sweet muiitt mcm lolipop apabila melakonkan watak mengorat Si Cun Sizuka.   Sangat mengkagumkan apabila beliau dapat mengalahkan kemachaon Tekisugi dalam merebut hati Sizuka. Beliau sangat HEBAT.

Bile melihat filem beliau, aku akan standby tisu pat ploh kotak sebab mesti akan ade aksi yang menyentuh ulu hati perasaan aku. kalau beliau melakonkan watak sedih dan menangis aku akan ikut sama menangis teresak esak sampai hingus-hingus kuar tanpa segan silu. Kemudian, aku akn segera pausekan, masuk dalam bilik pelan pelan baring atas katil dan tarik selimut sampai atas kepala. Mulelah menangis secara tersedu-sedu dalam kadar volume paling rendah supaya tidak didengari mak ayah mahupun adik beradik.

Kedua : Apakah kartun yang paling korang tak minat langsung nak tengok dan kenapa?





dahla xensem.ade hati nk ngorat awek cun -.-

walaupon kegemaran terulung aku adalah kaler Pink tetapi tidak bermakna itu boleh menyucikan hati aku untuk cube meminati si Bajet Pinkla sangat Panther ni.. Mengapa?

Pertamanya, Bajet Pinkla sangat Panther sangatlah tak hensem. sudahlah xhensem, berwarna pink pula. damn!! *again. Nak cite panjang-panjang pasal diepon jadi geli geleman gara-gara kebencian meluap-luap. Sambil menaip nipon badan meliuk liuk kegelian dan menyukarkan proses tangan menaip kerana tangan serta merta menjadi gatal-gatal.

Apa yang pasti aku tak tau motip filem-filem dienih.sangat xmunasabah dan sangat tiada arah tujuan.yang pasti asyik masuk lubang kuar lubang. *ceh tengok jgk. Bile aku tengok filem dieje,rase termasuk dalam dunia xtentu hala dietu dan sekaligus rase macam nk jerit HELP ME HELP ME tarik aku jauh-jauh dari tb.....baru rase seolah olah tersedar dari mimpi yang amat dasyat.isyh xsukenye. dahla dunia si bajet ni xbest langsung.

Ketiga : Jika akuSUPERHERO, aku nak jadi.....



BHAHAHA.aku tau korang nak gelakkan aku.gelak la gelakk....finee..

pertama-tamanya, bebbbbbbbb, Sailor Jupiter sangatlah CUN MELECUN tahap dewa. walaupon si Comel ini merupakan seorang superhero, tapi die maintainnnnn cantekk je.aku xtaula kenapa aku xminat BOS die si Sailormoon tu.mungkin sbb skirt sailormoon pendek sgt? what the heck pnye alasan.

Jika aku jadi superhero, aku nak jadi macam Jupiter. Komfem, segala bilik-bilik jejaka di dunia akan dipenuhi dengan muke aku. Semestinya mereka mengimpikan sesuatu yang buruk terjadi agar aku datang dengan segera menyelamatkan mereka. Walhal, motip utama hanyalah ingin menyaksikan aku secara live.so sweet ^^

Sedikit Info mengenai Jupiter :
Nama sebenar beliau adalah Makoto Kino * Nekoto Ikino ( ganti nelly ixora bole? ) Merupakan 'muscle' dalam kumpulan Sailor! yeah! tu yang aku sangat2 banggakan. sangat hebat sebab boleh manipulate lighting dan menggunakan plant-based power.

Si Comel ini mempunyai kekuatan fizikal yang amat hebat berbanding yang lain which is HEROIN terhebat abad ini. * walopon hero utama sailormoon. Walaupun Jupiter merupakan superhero, tetapi beliau merupakan seorang yang amat amat rajen dalam mengemas dan memasak.i like!! Tidak seperti Sailor yang len-len. HAHA. ok pasni nak berangan jadi jupiter kejap.kejapje.

kalo nak join sile pegi ke segmen abg ben ben neh ;P


P/S : selepas bace, jangan pandang remeh. Pandang ramah ramah.

Thursday, April 14, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI



Abg ben buat gegar blog lagi.harini istimewa so aku joinla.ngeh ngeh. 
Selamat menggegarkan blog semua! ;)


Wednesday, April 13, 2011

Segmen : DIY!

Salam dear readers,

Sedang aku bercatwalk kat blog-blog laen, aku terjumpa satu segmen yang sangat best *sekima dan sangat happening * ayat nak gempak. slalu sangat nak join segmen secara berkaliber tapi masa xpenah ade.tula manusia kan.haishh.geleng-geleng kepala.-.-

harap-harap kalini aku dapat join dengan jayanya.ye en.nazimnasri, walaupon beliau penyokong MU tegar kerana aku trpakse mghadap icon di anak panah comel aku yang bertukar kepada lambang bewarna merah MU.sedikit panas hati di situ.sile gentar bile membaca.

tapi kan die kate tarikh tamat 13/4/2011 pukul 11.59 p.m. err maksudnye aku lom terlepas lagikan? agak2 korang? aku blurr dan cetek ilmu tentang jam ni. wahai cik nazim,saya belom terlewatkah??


first thing first.harus meletakkan header comel beliau *katenye.
selepas letak kompem korang akn rase belog korang comel.

Sesi dimulakan. bace dengan serius.

10 fakta tentang diri saya :

1. comel. tak tipu. BHAHAHA
2. kurang ketinggian yang ideal.tapi bole belahh lagi. 
3. suke amat bertanyakan sesuatu sehingga ke lubang cicak. yang menjadi mangsa hanya orang-orang yang terdekat sahaja. orang laen-laen, saya akan diam tersipu-sipu malu dan sopan shingga kne lempang baru kesedaran tu timbul.
4. memerlukan wang yang banyak kerana dalam kpala otak sebelom tidur,bgn tidur,mandi,termenung, makan,berdrift,mesti pikir SHOPPING..MARK : MEMERLUKAN bukan MEMPUNYAI.
5. suke benauu dengan aktiviti makan. makan di waktu pagi, sebelom tengahari,tengahari,petang,malam,tengah malam. Tapi xbesar2.hakikatnya.T__________T
6. pantang nampak kmera tidak kirelah yang mcmna rupepon.saya fleksibel. hp cikai murah ade torchlight janji ade kamera pon saya trime. serta merta membuat pose cute miut kalah angelina jolie punye adik.
7. sangat gemarkan pemanduan yang berorientasikan kekejaman kepada kereta sendri.*sile berpikir dengan waras.
8. menggilai segala yang berwarna pink kalau boleh nak simbah peta malaysia dengan cat pink.
9. akan berkelakuan seperti yaya boiboiboi apabila berada di samping rakan-rakan dan sekaligus bertukar menjadi sopan lemah gelamai apabila berhadapan dengan makcik-makcik dan jiran tetangga dengan harapan. owwhhh sesuainya minahni jadi menantu aku.sangat hebatlah die.
10. musuh lipas yang sangat tegar sejak azali. (--")

10 perkara/perkataan yang saya selalu sebut :

1. Assalammualaikum......
2. laparr...laparrr...laparr...........*sile bace dengan nada lemah gemalai liuk lintuk macam nak kene penampar.sebab selepas aku cakap cmni mesti lala nk tampa aku ;(
3. Beriala....
4. Mangkuk!
5. sampai ati....
6. Tampar kang......*khas utk lala.
7. damn!!
8. yess.......
9. selok
10. comelnye akuni...wakaka.*unsur-unsur penipuan bolekan sekali sekala;P

p/s : macam hampeh je sume perkataan yang aku sebut.eh yang baik-baik pon banyak taw tapi cam dah common kan ngn sume orang. tapi jangan takot ngn aku taw.haha.aku cume cakap bnde2ni sume ngn rakan-rakan sengal akuje....

10 perkara 'pertama kali' dilakukan dalam hidup ini


1. menangis
2. belajar ABC
3. berjalan
4. bercinta *gediks
5. jadi cikgu * xpernah terfikir walau sekelumit beras pon!
6. minyak abes kat tgh jalan.lepas pertma kali terus berkali kali -.-". damn giler punye perangai.
7. masuk umah tun dr.mahathir. terus rase kagum yang teramat sangat semakin bertambah2.
8. masuk suratkhabar 2 tahun lepas.* BHAHAHA.bajetnyee
9. pegi pudu, dalam 5 taun lepas, menangis nangis kot sbb takot ngn mat bangla.kakaka.tapi lepastu terus mcm pelesit berlagak macam Britney Spears berjalan bercatwalk. tiap2 minggu balik sorang2 pegi sane dah xtakot.dah boleh bangga dengan budak2 bawahan.peh.
10. masuk blog Nazim Nasri terus xtau malu join segmen dgn ayat xtentu hala.

Sekian.segala maklumat lanjut sile tanye tuan empunye dengan kadar segera supaya xde unsur-unsur salah sangke dan geli geli akibat entry berbaur perasantankelapa ni.peace!;P

Tuesday, April 12, 2011

Observation tamat Dengan Bahagianya.

Salam dear readers,

Bayangkan guru dan pelajarnya. * siryes terhebat.bhahaha


Sile tepuk tangan dengan jayanya.

Observation aku dah pon tamat sejak 12/4/2011. perh.seronok.riang.dan berbagai perasaan yang bergolek-golek dalam hati aku skarang ni. Di kala rakan-rakan seperjuangan yang lain sedang berisau-risauan,bertakot takotan, berstress stressan, aku plak dah boleh bersorak sorak, melompat- lompat 24 jam gara-gara mentor ngn lecturer aku dah selesai mengobserve aku sbanyak 7 kali ( lectrer = 3, GP = 4 ).

walopon praktikum belum abes ade lagi dalam 3 minggu camtu,aku xpikir dah sume tu.hebat kan aku? terus kol mak atok,pakcik,makcik maklumkan kehebatan akuni. sangatlah MINTAK PUJI.

observation pertama oleh lecturer,aku downnn gile b*****. Semangat mengajar dah ade,tapi budak-budak tanpa segan silu buat pasal. siryes rase nak cekik sekor2,masak sambal tumis. tapi,nasi dah jadi bubur.*bubur sedap makan ngan ikan bilis. 

markah pon cukup-cukup atas batang hidung,bagi tegak lagi batang hidung letak markah kat atas tiang dietu.baru mantap. Jangan dengar,sebenarnya xdela aku slowww sgt smpi camtu.markah ok je tapi xla power rangers sangat.

2nd observation, berjalan dengan lancar ibarat ultraman berlawan dgn raksasa di saat2 akhir. Kelas tip top. Student tip top. P&P tip top. ABM tip top. Aku triple tip top. *chet . Tapi tu sume dusta.hanya berlaku tatkala lecturer datang sahaja.kalau tidak, kelas hancur. student berterabur. P&P ke laut. ABM xde gunehh. Aku saket jantung.

Bayangkan..

Naseblah dorang neh baikkk punye cilok....kautim kaw kaw punye. Memang terhebat. Trima kasih cikgu ucapkan.walaupun hanya untuk lecturer tapi cikgu dah gembira tahap cipan. skangni dorang dah oke cket. Sebab dorang baik. x nakal.x kurang ajar. cume perlu dilentur dan diolek-olek kan sedikit maka, perubahan akan dapat dilihat seperti selepas memakai Nano white + Tia amelia.

3rd observation, kelas yang ditunggu-tunggu. 4 IT. kelas yang terbaek skali pencapaian perangainya.sangat menghormati orang-orang tua mcm aku. ye akur,di sekolah tua tetap tua (-.-") .

Suruh berlakon, semangat.suruh berkempen sangat hebat. Tapi mungkin ade kesilapan dari aku sendiri yang membuatkan hari itu jadi tidak sehebat disangke.tapi ape-apepon markah makin UP.yes! thank u Dr.! i love u lah.BHAHAHA.

now, da xpayah pikir sume2 tu.ajar cam besooo.masuk klas tanpa rasa ragu dan was-was memikirkan bile esok-esok lecturer nak datang. mengajar secara santai tak lagi berkerut-kerut muke sampai balik umah kene tenyeh krim kat dahi nk hilangkan kedutan. Tak sabar nak habes.

p/s : update tatkala berada di sekolah.lagi sekali.hebat x aku? WAHAHA.

Friday, April 1, 2011

Misteri Kehilangan

Salam dear readers,

Entry Pendek utk Notis Pemberitahuan kehilangan saya beberapa minggu ini.


Lokasi : Bilik meeting sekolah.
Masa : 11.45 p.m ( MARK : P.M means MALAM )

Ape cite tengah2 malam ade kat sekolah lagi? Xde cite.cume menjalankan tugas.MSSD baruje lepas.sepanjang minggu ni.gambar ni before MSSD.majlis sukan sekolah daerah.sangat penat.sebelom pon dah penat bekerja apelagi sepanjang sukan.cube bayangkan.cube ok.gambar mse sukan? later.bye.