Thursday, December 30, 2010

Lu mmg hebat Fahmi!

assalammualaikum...

Fuh2...sile nyah segala habuk2 labah2 kerengga2 dr sni..mklumla gwa da lme xhupdate ble gwa tekanje enter nk msuk tdi terus gwa diserang penyakit batuk2 & selsema kuda.Agak lame jgkla..sbb gwa busy gler..gwa da open kedai balik kn so busy sgt2..kedai? kdai kat pesbok je..haha.ok x lawak..At the end kang gwa tnjuk item2 sdkit sbyk yg gwa jual..skng gwa xde mood nk berckp psal kdai gwa.Eh knpe gwa ksar sgt? mne de.lu sembarangan je ckp k.gwa sopan k..gwa terpengaruh dgn bola bru2ni.MALAYSIA menang beb! gwa jdi terencat cket.Paling gwa excited skali part goalkeeper si bdk fahmi tu.gwa mmg bangga gile ngn lu la..lu mmg hebat..gwa tabik spring la...tp gwa jdi shot skjap sbb gwa xsngke lpas game tu berjuta2 lagi gadis2 melayu kte yg terkenan kat si fahmi tu.adeh.....gwa xsngke ramai yg trperasankan bakat hebat mamat tu..bgusla..gud 4 u bro.lau die tau msti xdapek nk tdo 40 hari 40 mlm.kan2...korang msti lepak kat mamakla umah mmber la,secret recipela (adeke),bwh jambtanla..tp gwa kan tgk game ni kat mne nk taw x..kat SALON beb!.mmg...mmg gwa sajeje capslock salon tu..gwa rase gwa hebat sbb tgk kat salon.hahaha.berlagak seh kau minah.bknpe kbetulan mlmtu gwa pgi salon spupu gwa nk wat treatment la konon2kan.kat salon die ade plak tb plasma berinci2.(aku tipo).plak tu ade plak makcik aku yg super duper kepoh kalah mkcik sebelah umah kowang.ble mysia nk gol je die pnye jerit agak2 kalo ade anjing mati pon hdop balik.lepas die jeritje kowang taw x ank lelaki die yg berumur 9 ke seploh taun aku xhengat.die ckp,orang kne sampok pon xmcmni.hahaha.gwa gelak beb..bkn...bkn berniat kurang ajar.tp makcik akupon gelak beb....so,akupon gelakla berganda2......hahaha.penat r gelak..eh,gwa ade terjatuh cintan lagi ngn sorang mamatni.IRFAN.kwang knal x? pemain indonesia...hihihihi....hnsem ah! nseb bek keimanan gwa msih kuat utk tidak mnyokong pihak lawan..;P


nah hamek gwa mmg saje ltak gmbr lu yg tgh xbpe ensem kat sni supya peminat2 perempuan lu berkurangan.hahah.sungguh busuk hati.

skang gwa nk berehat.sbb esk cuti..ble cuti gwa pon nk pegi bercuti.kalo cuti btpe kjekan.jadi bercutila.da msalahla hakuni kan.byk ckp lak.nk cuti2 la.


gmbr xde kne mngene ngn kejadian entry.
kan nk cutikan so gwa tyang r gmbr gwa 
bercuti kat kl artu.hee hee,,eh tu bkn ank gwa.
gwa msih maintain cun2 slim2 blom branak pinak lagih.kawenpon blom.^^,


Ini contoh baju yg gwa jual.comelkan..hee hee


the end.

Wednesday, December 15, 2010

I'm a shopaholic

Assalammualaikum....



Rase mcm nk kuarkan sume duit dlm simpnan ps2 pgi bershopping sakan.i'm a shopaholic? NO! Shopaholictu rsenye stand for people yg shopping xingt dunia even xde duitpon bt mcm ade duit.Lebih2 lagi ble ade kredit cardkn. Duit tgal 10 hengget pon ape kire kad keras tu ade.Erm,tp aku pon gile shopping gak.tp kalo xde duit dok diam gak.ade x perktaan len slain shopaholic? bwh cket dr shopaholic? ade? utk aku la kot...waaaa bestnye dpt berjoli2.dala nk praktikal kn.byk yg diperlukan ni.mak,nk duet.....



ade x rase mcm nk borong2 sume aksesori ni.(T.T)



korang penah tgk x cteni? msti penahkan.sape2 xpenah bek korang g carik cepat2.rugi beb.aku tgkpon ulang2 kali.bukan pe sbb cteni byk maen ngn wrna.so colouring..love it.lebih2 lagi pink.PINK? hell yeah! i love pinky so much. Cerita ni adaptasi dr sbuah novel America by Sophie Kinsella. Heroin yg berlakon cteni aku ske gle.muke die cantek sgt.dgn rambut blond dietu siyesly mcm anak patung. Isla Fisher. Ala pndek kate korang kene tgk jgk! pkseni pakse ;P


korang tgk ape? sile tumpukan perhatian pada apple pink tu.waaaaaaaa....
dgki gle tgk brg2 die sume pink.
bilela aku leh dpt kai apple tu ek.ade x acer wrna pink? 
xdekan..menciknye..bknpe acer murah cket kot..haha.




ooemmmjiii,i'm so in love with this one!
 tgk2 bapak smart booth ni.agak2 bpe hengget ek?
 waa smart gle.kalo aku pkai msti tgi kalah adik2 aku.
tapi agak2 cikgu boleke pkai cenggini g skola ? erm.....


ygni toksah ckapla.lagila aku gileee...mne xnye.
wedges booth tu..coz aku lebih prefer wedges dr heels sbnarnye.
.sng cket aku nk berjalan laju2.
maklumla dlu slalu g kelas lewat je.ek eleh bg kantoi r kau


kalo nmpak kedai cmni xyah pkir 8 kali terus aku msuk.
dala nme aku laktu.:D


:'(
:'(
:'(
xterkate.xkire taon depan aku nak pkai blckberry pink ni jgk!

bestkan kalo ade duit manyak2...kalola aku anak rajake..eh xbaek2...koni bersyukurla cket.ok2.kan bek kalo kazen aku anak rajeke,mber baek aku ank mnterike,atok mber aku org bgsawan ke,pakcik sblah umah aku ushawan berjaya ade hotel 10 bijik ke..kan2....

Aku Join Peace Contest!

Assalammualaikum....

Dengan segala hormatnye aku mengjoin satu contest ni.
Aku teruja gile r nk join sbb pe? sbb akulah hantu peace.haha.
mmber2 aku pon dh naek muak ngn peace peacesan aku bt.
jadi daripda aku bt gmbr aku jdi sia2 bek aku msukkan dlm cntestni.
berguna jgak kan peace aku.tula korang.xwat lagi.
pdan muke pdan muke xdpt join.wek;P


I

Inilah tokey kedai :) Tokey contestla..and im one of the contestant. Kalo nk msuk cntestni just klik sini key.blog tokey :) EzanIdma Ini syarat2 penyertaan.Aku just copy saje supaya engkorang leh nmpak dgn jelas dan bersemangat.PEACE!

Ni syarat-syaratnya :

1. mcm biase la. follow la belog ini. kalo tak follow pon takpe. tp tertinggal berita terkini hiburan tersangsi jgn mara! kalo follow, lain kali korg buat contest bole la i follow korg pulaks!

2. mesti ade blog dan berstatus warganegara MALAYSIA. 
(blogger only)

3. letak banner contest ini di entry anda dan di sidebar berlink kan belog ini.

7. tag kan kengkawan anda juga blogger seramai 3 org. atau 30 org. kah kah kah

8. suda join tinggalkan komen anda pade entry ini supaye senang saye nak g kat belog anda. and tengok anda peace smbil peace balik kat anda!

9. tarikh tutup pade 01 january 2011 okey.

10. hadiah? mystery gift from EZAN IDMA. 

Dengan segala hormatnye sekali lagi aku mempertaruhkan gambar yg korang mungkin dh nek muak nengok sbb dh de pon kat entri2 sblom ni.tp walo cmnepon aku tetap nk hamek ygni jgk! wawawa. ( gelak jaat )


hehe.nilah gambar bajet saye ;P. PEACE no war.gambr ni diambil waktu aku tgh berholiday kat langkawi.wktunipon dh petang2 n ktrng ade aktvti dr pagi2 lagi.So,imaginela msti penat gilekan.dr pagi ade nek botlah,mandi manda lah,pnjat tngga yg tgi at pulau dyang buntingtulah.Balik htel dh mndi smyg and tukar baju lak smbung aktiviti berjalan2.tp walo cmnepon aku xkire.penat xpenat bab2 bergambo aku xkire penat! wink wink ^^ apelagi dgn tgn yg xde kesopanan dn kesusilaan lngsung sbb xkenal erti kesusahan (--"). Harap2 tokey contest Ezan Idma bersikap tenang je tgk gmbr akuneh.jgn mympah eh awak.pliz2.:P

Now aku nk tag 3 org yg bertuah.Korang jgn xjoin taw.rugi2.


Thank you.

Psst : Nak menang nak menang. ( sengal )

Tuesday, December 14, 2010

Nelly Berholiday Di Langkawi!

Assalammualaikum....

Emm...aaaa....erkk...why3?? rase bersalah membelenggu diri sbb baru nak mngupdate crta yg dah lapuk dek ujan xlekang dek panas pda entry kalini .ok bkn mse nye mengarut.phm2..

Masuk kalinije aku xtau dh kali kebape aku pgi langkawi..tapi kalini best sgt2 sb pgi dgn classmate yg over2 smuanye ;P best2..for surelah be4 ni pgi rase bahagia jiwa dan raga coz segala tanggungan adlh tnggugjwab mutlak parent sbb family vacation kan.tapi kalini saket teruk jugakla mengorek2 dana yg ade be4 pgi..kat snepon kne berbelanja scara berhemah (  guess not kot ). 

kitorng pegi dlm kol 11 mlm mcmtula nek train smpi ke alor setar. panas yg kusngkekan siang  ngupenye ujan smpai ke petang..ish yeke..cam xbetolje prbhasa akuni.tp kalo dr segi stuasi bertepatan la kot tu psalla aku bntai prbhasa camtu.wakaka.ok xlwak.Sbbpekan, drpda hri ktrg pegi smpai blik pon still hjan xbenti2.cube korang byangkan cmno ktrang holiday time hujan2.tapi aku rse persoalan yg lebih menarik kt sini sape soh ko pegi time2 cuaca kat dalam negara yg ktika tu huja lebat smpi kebanjir banjiran?? xbce paper ke? xtgk kaji cuaca kat brita tb3 ke?? haish....nak wat camno...dah plan buek time cuaco sodap2 rodup2 mano den tau nk hujan banjir bagai timetu.ekau maafkan den yo? 

Waktu dlm traintu toksah ckpla cmne thap kesejukan nye dgn xbwk selimut bantal busuk bantal letak kt kaki kepala tepi kiri kanan sume.Bayangkan cmne aku nk harungi bnde2 alah tu sume.perit beb perit.....agak2 dlm 8 jam gakla smpi.dala xleh tdo.yg bole ktrng buat memekak jela dlm train tu almaklmlah nk kate separuh train tu ktrng yg mengkongker.hikhik.tpikan kene mara ngn sapetah makhluk dlm train tu sbb ktrng bising ;(
mcm jakun kan ktrng ni?? tolongla jgn pecaye.


Kitorang sampi pgi dlm kol 7 cmtu. lepas tu ktrng kene nek feri plak pgi langkawi.smpi langkawi je ktrng trus pgi jalan.So,imaginela kt sni mlmtu ktrng kenela pkai baju yg utk jalan trus.tapi xkan nk over2kan kai mlm2.kang pak guard kat traintu ckp gile plak kn.xrock r kne kutuk ngn pk guard (--"). So,aku cdg nak pkai something yg xbpe nk over tp tetap comey ble berjalan2 ngeee :) walopon tnpa mandi ( kantoi ). Oleh itu, aku pon pkaila bju kt atasni.sweet2 jekan ;P baju ni aku beli kat misslilyshop. Bole search kt fb.dalam tu aku pkai inner itam taw.Waktu nk pgitu aku balutla dgn cardi pnjng ni.dapatla ttp baju kat dalamtu ( bajet ko nk bg surprisela esoknyekn kunun ko hebatla dpt tukar baju dgn kadar segera kan ). Tudung pon aku kai yg sng nk tertanggal ke nk tercabutke sbb semalamam dlm train kn.kai shawl kang mnyusahkan jiwa raga aku lak.nk tdo tergolek terlentang kng pyah. Tudung rozita che wan tu aku beli kat blogshop neh http://nongtalhahcollection.blogspot.com/. Satu lagi rahsia,sbenornye byk gile gmba before smpi lngkawini tp aku xupload sbb......................aku xmakeup.wakaka.bajet cntek sgtlani.bknlaa cam apeje lebam tdo kan.dala xdpt mndi.aku xmkeup la mlmtu sbb esok pgi2 bekejar ke surau lak kn.lpas smyg bru aku makeup2 cam tepong gomak. Gambar kat ats tu tmpat ptama ktrng pegi iaitu kilang gamat.aku borongla jgk sbb mak aku pesan :( .oh ye,cardi aku xtggal sbb dlm feri thap kesejukan adlh plg maksimum ktika tu wa ckp lu!!! siyess cam dlm bongkah ais. smpi2 lak ujan.so aku xtggal smpi kesudah.hambek ko.berlapis2.tp still sjuk lgi.berbaloila gakkan.hikhik.


nila jejaka2 class aku yg bajet2 kemachoan smuanye. panas je hti tgk gmbar ni dan2 je pgil aku yg merangkap phtographer bertauliah wktu holiday kalini. Ni waktu kat jeti smpije kat langkawi.ngah tgu bas,


Tibe2 rase cam mahsuri moden.


Kat atasni rumah mahsuri.tekejut jugakla aku dtg kalini ttbe tgk dh berpagar2 dh mkm mahsuri ni pas2 kne byr plak tuh.kalo dlu bole msuk free2 je.xde pgar2 pon.bole lari2 dri jauh trus masuk dlm tu tnpa segan silu.skarngni kne malu2 sbb kalo xde duit xleh msuk.pdahal 5 hengget jepon berkirela kan hakuni ;P ps2 skang umah mahsuri dh lain. dlu aku pegi byk lagila brg2 die skng sume dh lesap. xbest r.tp cam teringin je nk jumpe mahsuri kan.hihi.


aww.cam ayu ayuan x ^^



MAHSURI. kredit to Google.


aktiviti di malam hari.aku yg berseluar streaking la jgk drpda yg len2.


Ni dh msuk hari kdua.tgk latar belakang pon cam bestjekan.arini plg best sbb mcm2 tempat aku pegi.ni pantai kat chalet yg aku ddktuh.dekat je. tgk gambar sweet x ktrng :) tu lala my bff. Tolongla jgn pertikaikan keselekehan aku. sbnarnye aku xprepare tuk harini.aku xde baju pon nk pkai.xsngke plak ade nek2 bot sume.so,dgn baek hatinye mmber aku zack,pnjmkan bju die wrna purple tuh..hekhek.seb bek pdan ngn suar aku wrna dark purple.loike!



nilah zack ;P before ni aku ade mention kot.nampaktu.banana boat banana boat.syoknyeeee


geng bot sekolah.

ha skang tekala aku kat mne.nila pulau dayang bunting..kat sini byk gile monyet.wa takot oo...xtenteram r jalan otw kesini sbb monyet2 berkeliaran mnymbut kedatgan ktrng.ade rupe dorng kot.eh no no no no........no way man...


nah hambek ko.mkn epal lagi taw...u olz adeke cmne.....;P




xsngke ade tmpat cmne.bole mandi2.mne bwk baju kan.xkan nk nek bot blik bsah2 kalo aku mngikutkan hati dan perasaan trus terjunje.




Hari yg sama jgk tp BERTUKAR! hehe. ygni kitrng pgi lpas acara berlumba2 bot tadi.dah blik bilik dh mndi smyang sume.then mempersiapkan diri dgn bergayanya utk ke lokasi seterusnya,nme tmpatni apetah aku lupe.maklumlah mnan febret semut. FYI, kat sinilah tmpat kapal azhar mansur berlabuh..kat sini org2 kayejela ado.kalo dorng nk pgi lngkawi nek kapal prsendirian dorng parking kat snila.dgr kate satu hari je parking bpe ribu tah.pehhh.bek aku buat beli cokolat byk2




tgk aku dh mcm org xbetol.


 ygni kat cabel car.tp xleh nek sbb cuaca hujan2 renyai..tapi cam terang jekan. kamra :)


 wiwiwiii aku kat mne...kat d;lm kwsan cabel carla..cntekkan..mcm kat luar negra :')



Nk balek dh :'(
muke cam epyjew.ceh


kalo pegi langkawi xpegi kat en.helang yg besar ni xsah k.ibarat milo tanpa gula (--")



sekian sudaa...byk lagi gmbr sbnarnye tp xdpt nk upload smua sbbaku rase bkn ni kali terakhirpon aku nk berbelog kan.hehe.ckup2la mcm ko sorngje yg pgi langkawi.k lah.aku nk p masak ikan keli.haha.korang skeke.peberet tu...emm nk msak pe ek?? *berpikir2.bye!

Exam VS webcam

Salam,

Entry yg sgt mmbosankan sbb aku tgh bosan.Aku esok exam tp sompek lgi update blog.bkan2.aku cume nk mlepaskn tension.Bile tension aku dating ngn webcam.



peace no war! exam esok kte peace2 ok.kosong2 ok.
nk cari gaduh nti kte bncang len kali k.eh jgnla awak..
kte xske gaduh2..kool ok? 


hiyakkkk.kenapelasusahsgtnkbacebukuni.


bajet ko comella bt gtu.eh biarlah?? ko cbuk npe?

ak elah koni knpe emo2.

sory2,gua tension exam.


prof jumaat,saya mtk maap.saye xbpe nk pham lagi ape yg prof jumaat ajar.
maybe sbb prof ajar ari khamis..

what the h??


saye ade hadiah utk prof


















wek2!! eh xbaeklah kau ni!

ala maen2 jeee...peningla bce bkuni.mls ah nk jwb sok.nti jadi cikgu tamo3.

THE END.

My Bestfriend Forever!!

Assalammualaikum...


Nengok2.aku masuk contest lagi.Bukan pe tetibe cam best je 
join aktvti2 blogger2 ni bt.xrugi papepon.tp seronok la jgkkn.:)
 aku tgk satu blog ni bt contestni so aku pon dgn
 lajunye menyelongkar gmbr2 yg adoo....


Inilah gambar yg aku pertaruhkn tuk cntest kalini. sile2 scroll...waaa cuak2....


tadaaaaa...ahahaha..lawak2 tgk muke zman dolu2...
tgk2 aku ade taw gambo sweet2 camneh.kalo nk kate byk lgi
 gambo terbaru ngn mereka2 neh.tp ni aku amek wktu awl2 usia prkenalan.ceh awalke.
awl la dr skarang.hihi.tgk time zmn2 tdg bawal k...
yg unik n mnarik psal gmbr ni yg aku pilih ialah
 ktrang tgh wat L.O.V.E.means we love each other damn mucca!
 gambrni diambil wktu mlm, mber aku zack yg bju biru tu belanja pizza..aww sweet kan2?? 
baek hati..waa zack bole nk blnje lgi.......

psst : kbetulan frame sme huhu.no no no. i edit da long time ago taw..xtru..:)

ni gambar lgi satu just utk tontonan sje.


Mula berkawan sejak tahun berapa ? :

Kitorang berkawan sejak aku msuk UPSI lagi..mknenye waktu sem 1 lagi taun 2006. Skangni aku dh habes belajar pon.kebetulan...da nk praktikal taun depan.mksudnye ktorang da lengkap 7 sem berkawan. Aku amek ijazah 4 taun. mksdnye da 4 taunla ktwang berkwan. Hope bole grad sme2 :') even bru 4 taun,tpi kalo aku nk sertakan folder gmbr pon xkan terkire byknye bersme ngn dorang ni...mcm dah 30 taun kenal..waaa..

Kenapa anda rasa dia / mereka BFF anda ? :

Kenape? of coursela sbb keserasian yg wujud and ktrng sume satu kpala.
 kalo berpokpek xtau kwujudan siang n mlm kot..;P best giler..
stiap org prgai lain2 dan ade keistimewaan msing.
walo mcmtupon kitrng bole match and xsusah nk hdapi prgai stiap org. 
I LOVE THEM SO MUCH.
Bestfrend forever darl!

The best thing is we're gonna be a teacher! :D

Kalo korang2 kat luar sne nk join bole klik sini.

Thank you.

Sunday, November 21, 2010

Sape nak riben cantek angkat jari!!

salam,

kegiatan mengupdate blog sgt memberangsangkan ketika ini.walopon ari slaseni dh exam.wat2 tutop mate tlnga je oke.bkn pe aku excited sgt3 tgk satu fb neh jual accessories yg amat dasyat cantek nye. terpegun la sekejap rase cam kalola aku ade smua tu bestnye bestnye bole pkai tiap ari satu tiap ari satu. waaa...mlsla ckp byk korang usha jela kat sini




ini packaging die.nicekan? gembira gembira.comel gile geram tgk.




brooch bunga2 pon ade jual.


ini die headband.pda sape2 yg sedang bersusah payah 
mncari headband di luar sane,bolela dapatinye di sini;P



waaa partni yg aku plg xthn tgk!


cutenyeeeeeeeeeeeeeeee >.<
mak,belikan lapan.......


riben2 yg skang mnjadi trend masa kini.
sape berani bole pkai.sape xberani jgn byk ckp.
dok diamm je suda.
maklumlah kdg2 manusia ni xleh mnerima pembaharuan.
( emo ttbe ko knpe )

mai cik mai beli2 riben murah2 beli satu free 8.
aku tipuuuu.xpasal2 kne jentik ngn tuan rumah.
ampon. (",)



mcm besela.gambar memfemeskan diri sndri perlu ade.
akupon ade reben.comey x comey x.;P
yg istimewanye incik bf yg beli.wiwiwiiii.....>.<
ckp cntek cpt!!






mcm terencat aku tgk adela.


ok.kalo korang nk dptkan riben2 terhangat di pasaran,
bolela search FB miss sorng neh..search Aisha Umaira.


selamat membeli! :)