Wednesday, December 15, 2010

Aku Join Peace Contest!

Assalammualaikum....

Dengan segala hormatnye aku mengjoin satu contest ni.
Aku teruja gile r nk join sbb pe? sbb akulah hantu peace.haha.
mmber2 aku pon dh naek muak ngn peace peacesan aku bt.
jadi daripda aku bt gmbr aku jdi sia2 bek aku msukkan dlm cntestni.
berguna jgak kan peace aku.tula korang.xwat lagi.
pdan muke pdan muke xdpt join.wek;P


I

Inilah tokey kedai :) Tokey contestla..and im one of the contestant. Kalo nk msuk cntestni just klik sini key.blog tokey :) EzanIdma Ini syarat2 penyertaan.Aku just copy saje supaya engkorang leh nmpak dgn jelas dan bersemangat.PEACE!

Ni syarat-syaratnya :

1. mcm biase la. follow la belog ini. kalo tak follow pon takpe. tp tertinggal berita terkini hiburan tersangsi jgn mara! kalo follow, lain kali korg buat contest bole la i follow korg pulaks!

2. mesti ade blog dan berstatus warganegara MALAYSIA. 
(blogger only)

3. letak banner contest ini di entry anda dan di sidebar berlink kan belog ini.

7. tag kan kengkawan anda juga blogger seramai 3 org. atau 30 org. kah kah kah

8. suda join tinggalkan komen anda pade entry ini supaye senang saye nak g kat belog anda. and tengok anda peace smbil peace balik kat anda!

9. tarikh tutup pade 01 january 2011 okey.

10. hadiah? mystery gift from EZAN IDMA. 

Dengan segala hormatnye sekali lagi aku mempertaruhkan gambar yg korang mungkin dh nek muak nengok sbb dh de pon kat entri2 sblom ni.tp walo cmnepon aku tetap nk hamek ygni jgk! wawawa. ( gelak jaat )


hehe.nilah gambar bajet saye ;P. PEACE no war.gambr ni diambil waktu aku tgh berholiday kat langkawi.wktunipon dh petang2 n ktrng ade aktvti dr pagi2 lagi.So,imaginela msti penat gilekan.dr pagi ade nek botlah,mandi manda lah,pnjat tngga yg tgi at pulau dyang buntingtulah.Balik htel dh mndi smyg and tukar baju lak smbung aktiviti berjalan2.tp walo cmnepon aku xkire.penat xpenat bab2 bergambo aku xkire penat! wink wink ^^ apelagi dgn tgn yg xde kesopanan dn kesusilaan lngsung sbb xkenal erti kesusahan (--"). Harap2 tokey contest Ezan Idma bersikap tenang je tgk gmbr akuneh.jgn mympah eh awak.pliz2.:P

Now aku nk tag 3 org yg bertuah.Korang jgn xjoin taw.rugi2.


Thank you.

Psst : Nak menang nak menang. ( sengal )

Tuesday, December 14, 2010

Nelly Berholiday Di Langkawi!

Assalammualaikum....

Emm...aaaa....erkk...why3?? rase bersalah membelenggu diri sbb baru nak mngupdate crta yg dah lapuk dek ujan xlekang dek panas pda entry kalini .ok bkn mse nye mengarut.phm2..

Masuk kalinije aku xtau dh kali kebape aku pgi langkawi..tapi kalini best sgt2 sb pgi dgn classmate yg over2 smuanye ;P best2..for surelah be4 ni pgi rase bahagia jiwa dan raga coz segala tanggungan adlh tnggugjwab mutlak parent sbb family vacation kan.tapi kalini saket teruk jugakla mengorek2 dana yg ade be4 pgi..kat snepon kne berbelanja scara berhemah (  guess not kot ). 

kitorng pegi dlm kol 11 mlm mcmtula nek train smpi ke alor setar. panas yg kusngkekan siang  ngupenye ujan smpai ke petang..ish yeke..cam xbetolje prbhasa akuni.tp kalo dr segi stuasi bertepatan la kot tu psalla aku bntai prbhasa camtu.wakaka.ok xlwak.Sbbpekan, drpda hri ktrg pegi smpai blik pon still hjan xbenti2.cube korang byangkan cmno ktrang holiday time hujan2.tapi aku rse persoalan yg lebih menarik kt sini sape soh ko pegi time2 cuaca kat dalam negara yg ktika tu huja lebat smpi kebanjir banjiran?? xbce paper ke? xtgk kaji cuaca kat brita tb3 ke?? haish....nak wat camno...dah plan buek time cuaco sodap2 rodup2 mano den tau nk hujan banjir bagai timetu.ekau maafkan den yo? 

Waktu dlm traintu toksah ckpla cmne thap kesejukan nye dgn xbwk selimut bantal busuk bantal letak kt kaki kepala tepi kiri kanan sume.Bayangkan cmne aku nk harungi bnde2 alah tu sume.perit beb perit.....agak2 dlm 8 jam gakla smpi.dala xleh tdo.yg bole ktrng buat memekak jela dlm train tu almaklmlah nk kate separuh train tu ktrng yg mengkongker.hikhik.tpikan kene mara ngn sapetah makhluk dlm train tu sbb ktrng bising ;(
mcm jakun kan ktrng ni?? tolongla jgn pecaye.


Kitorang sampi pgi dlm kol 7 cmtu. lepas tu ktrng kene nek feri plak pgi langkawi.smpi langkawi je ktrng trus pgi jalan.So,imaginela kt sni mlmtu ktrng kenela pkai baju yg utk jalan trus.tapi xkan nk over2kan kai mlm2.kang pak guard kat traintu ckp gile plak kn.xrock r kne kutuk ngn pk guard (--"). So,aku cdg nak pkai something yg xbpe nk over tp tetap comey ble berjalan2 ngeee :) walopon tnpa mandi ( kantoi ). Oleh itu, aku pon pkaila bju kt atasni.sweet2 jekan ;P baju ni aku beli kat misslilyshop. Bole search kt fb.dalam tu aku pkai inner itam taw.Waktu nk pgitu aku balutla dgn cardi pnjng ni.dapatla ttp baju kat dalamtu ( bajet ko nk bg surprisela esoknyekn kunun ko hebatla dpt tukar baju dgn kadar segera kan ). Tudung pon aku kai yg sng nk tertanggal ke nk tercabutke sbb semalamam dlm train kn.kai shawl kang mnyusahkan jiwa raga aku lak.nk tdo tergolek terlentang kng pyah. Tudung rozita che wan tu aku beli kat blogshop neh http://nongtalhahcollection.blogspot.com/. Satu lagi rahsia,sbenornye byk gile gmba before smpi lngkawini tp aku xupload sbb......................aku xmakeup.wakaka.bajet cntek sgtlani.bknlaa cam apeje lebam tdo kan.dala xdpt mndi.aku xmkeup la mlmtu sbb esok pgi2 bekejar ke surau lak kn.lpas smyg bru aku makeup2 cam tepong gomak. Gambar kat ats tu tmpat ptama ktrng pegi iaitu kilang gamat.aku borongla jgk sbb mak aku pesan :( .oh ye,cardi aku xtggal sbb dlm feri thap kesejukan adlh plg maksimum ktika tu wa ckp lu!!! siyess cam dlm bongkah ais. smpi2 lak ujan.so aku xtggal smpi kesudah.hambek ko.berlapis2.tp still sjuk lgi.berbaloila gakkan.hikhik.


nila jejaka2 class aku yg bajet2 kemachoan smuanye. panas je hti tgk gmbar ni dan2 je pgil aku yg merangkap phtographer bertauliah wktu holiday kalini. Ni waktu kat jeti smpije kat langkawi.ngah tgu bas,


Tibe2 rase cam mahsuri moden.


Kat atasni rumah mahsuri.tekejut jugakla aku dtg kalini ttbe tgk dh berpagar2 dh mkm mahsuri ni pas2 kne byr plak tuh.kalo dlu bole msuk free2 je.xde pgar2 pon.bole lari2 dri jauh trus masuk dlm tu tnpa segan silu.skarngni kne malu2 sbb kalo xde duit xleh msuk.pdahal 5 hengget jepon berkirela kan hakuni ;P ps2 skang umah mahsuri dh lain. dlu aku pegi byk lagila brg2 die skng sume dh lesap. xbest r.tp cam teringin je nk jumpe mahsuri kan.hihi.


aww.cam ayu ayuan x ^^



MAHSURI. kredit to Google.


aktiviti di malam hari.aku yg berseluar streaking la jgk drpda yg len2.


Ni dh msuk hari kdua.tgk latar belakang pon cam bestjekan.arini plg best sbb mcm2 tempat aku pegi.ni pantai kat chalet yg aku ddktuh.dekat je. tgk gambar sweet x ktrng :) tu lala my bff. Tolongla jgn pertikaikan keselekehan aku. sbnarnye aku xprepare tuk harini.aku xde baju pon nk pkai.xsngke plak ade nek2 bot sume.so,dgn baek hatinye mmber aku zack,pnjmkan bju die wrna purple tuh..hekhek.seb bek pdan ngn suar aku wrna dark purple.loike!



nilah zack ;P before ni aku ade mention kot.nampaktu.banana boat banana boat.syoknyeeee


geng bot sekolah.

ha skang tekala aku kat mne.nila pulau dayang bunting..kat sini byk gile monyet.wa takot oo...xtenteram r jalan otw kesini sbb monyet2 berkeliaran mnymbut kedatgan ktrng.ade rupe dorng kot.eh no no no no........no way man...


nah hambek ko.mkn epal lagi taw...u olz adeke cmne.....;P




xsngke ade tmpat cmne.bole mandi2.mne bwk baju kan.xkan nk nek bot blik bsah2 kalo aku mngikutkan hati dan perasaan trus terjunje.




Hari yg sama jgk tp BERTUKAR! hehe. ygni kitrng pgi lpas acara berlumba2 bot tadi.dah blik bilik dh mndi smyang sume.then mempersiapkan diri dgn bergayanya utk ke lokasi seterusnya,nme tmpatni apetah aku lupe.maklumlah mnan febret semut. FYI, kat sinilah tmpat kapal azhar mansur berlabuh..kat sini org2 kayejela ado.kalo dorng nk pgi lngkawi nek kapal prsendirian dorng parking kat snila.dgr kate satu hari je parking bpe ribu tah.pehhh.bek aku buat beli cokolat byk2




tgk aku dh mcm org xbetol.


 ygni kat cabel car.tp xleh nek sbb cuaca hujan2 renyai..tapi cam terang jekan. kamra :)


 wiwiwiii aku kat mne...kat d;lm kwsan cabel carla..cntekkan..mcm kat luar negra :')



Nk balek dh :'(
muke cam epyjew.ceh


kalo pegi langkawi xpegi kat en.helang yg besar ni xsah k.ibarat milo tanpa gula (--")



sekian sudaa...byk lagi gmbr sbnarnye tp xdpt nk upload smua sbbaku rase bkn ni kali terakhirpon aku nk berbelog kan.hehe.ckup2la mcm ko sorngje yg pgi langkawi.k lah.aku nk p masak ikan keli.haha.korang skeke.peberet tu...emm nk msak pe ek?? *berpikir2.bye!

Exam VS webcam

Salam,

Entry yg sgt mmbosankan sbb aku tgh bosan.Aku esok exam tp sompek lgi update blog.bkan2.aku cume nk mlepaskn tension.Bile tension aku dating ngn webcam.



peace no war! exam esok kte peace2 ok.kosong2 ok.
nk cari gaduh nti kte bncang len kali k.eh jgnla awak..
kte xske gaduh2..kool ok? 


hiyakkkk.kenapelasusahsgtnkbacebukuni.


bajet ko comella bt gtu.eh biarlah?? ko cbuk npe?

ak elah koni knpe emo2.

sory2,gua tension exam.


prof jumaat,saya mtk maap.saye xbpe nk pham lagi ape yg prof jumaat ajar.
maybe sbb prof ajar ari khamis..

what the h??


saye ade hadiah utk prof


















wek2!! eh xbaeklah kau ni!

ala maen2 jeee...peningla bce bkuni.mls ah nk jwb sok.nti jadi cikgu tamo3.

THE END.

My Bestfriend Forever!!

Assalammualaikum...


Nengok2.aku masuk contest lagi.Bukan pe tetibe cam best je 
join aktvti2 blogger2 ni bt.xrugi papepon.tp seronok la jgkkn.:)
 aku tgk satu blog ni bt contestni so aku pon dgn
 lajunye menyelongkar gmbr2 yg adoo....


Inilah gambar yg aku pertaruhkn tuk cntest kalini. sile2 scroll...waaa cuak2....


tadaaaaa...ahahaha..lawak2 tgk muke zman dolu2...
tgk2 aku ade taw gambo sweet2 camneh.kalo nk kate byk lgi
 gambo terbaru ngn mereka2 neh.tp ni aku amek wktu awl2 usia prkenalan.ceh awalke.
awl la dr skarang.hihi.tgk time zmn2 tdg bawal k...
yg unik n mnarik psal gmbr ni yg aku pilih ialah
 ktrang tgh wat L.O.V.E.means we love each other damn mucca!
 gambrni diambil wktu mlm, mber aku zack yg bju biru tu belanja pizza..aww sweet kan2?? 
baek hati..waa zack bole nk blnje lgi.......

psst : kbetulan frame sme huhu.no no no. i edit da long time ago taw..xtru..:)

ni gambar lgi satu just utk tontonan sje.


Mula berkawan sejak tahun berapa ? :

Kitorang berkawan sejak aku msuk UPSI lagi..mknenye waktu sem 1 lagi taun 2006. Skangni aku dh habes belajar pon.kebetulan...da nk praktikal taun depan.mksudnye ktorang da lengkap 7 sem berkawan. Aku amek ijazah 4 taun. mksdnye da 4 taunla ktwang berkwan. Hope bole grad sme2 :') even bru 4 taun,tpi kalo aku nk sertakan folder gmbr pon xkan terkire byknye bersme ngn dorang ni...mcm dah 30 taun kenal..waaa..

Kenapa anda rasa dia / mereka BFF anda ? :

Kenape? of coursela sbb keserasian yg wujud and ktrng sume satu kpala.
 kalo berpokpek xtau kwujudan siang n mlm kot..;P best giler..
stiap org prgai lain2 dan ade keistimewaan msing.
walo mcmtupon kitrng bole match and xsusah nk hdapi prgai stiap org. 
I LOVE THEM SO MUCH.
Bestfrend forever darl!

The best thing is we're gonna be a teacher! :D

Kalo korang2 kat luar sne nk join bole klik sini.

Thank you.

Sunday, November 21, 2010

Zaman2 Selendang Jojet Plain

salam,

Entry kalini aku nk cte psal selendang yang mule2 skali diperkenalkan..namenye 'Shawl Jojet'. Eleh tah papekan mcmla org len xtau..;P .Masa mule2 shawl ni kuar aku pkir tah papela dorang2ni pkai slndang2 bagai.xsusah ke ape terbelit belit kat leher.ei xpnaske.ei xserabutke.nk mkn xsusahke.nk baringke dlm kelas.susahkan?? dala melekat kat muke best ke mcmtu? persoalan2 ni sume xde sape pon yg nk jwbkan tuk aku...akupon diam seribu bahasa sehinggalah tah cmne satu ari aku trginnnnn sgt nk pkai slndang jojet wrna itam.hihiii malu....^.^ 

waktutu gile punye susah nk cari! siyes beb.lapan ploh kdai la pgi xde pon yg jual.skangni dah bersepah2 dh smpi org pon pndang sebelah mate je jeling pon xnak.punye nazak akukan timetu...so,first time try,tabahkan je hati kalo2 org mgata kate xlawoke,mcm klakaje die pkai,ei xsesuai la dan bermcm2 lagi...so,ble dh pkaitu,cam keneje,cam leh beli kaler laen je ;P tp walo kaler apepon,kaler itam saje yg bertahta di hatiku...selain wrna cekelat..sbb ituje yg byk aku pkai..huahua


muke seposen pkai shawl jojet itam.mcm kanak2 ribena sdunia. 
eh tapi gambo lesen kete aku ygni taw.wahaha

xde makeup2.dlu simple mimple jew.
kemalasan berleluasa.
*padahal jimat *

tlgla jgn pertikaikan mulut aku.
mulut haku mmg xmkn saman.


tgk2..haishh
perasan x gmbar kebajetan melampau smuanya nk tyang muke.
biasela style zaman dolu2 bgambo.hekhek


shawl jojet plain wrna cekelat


shawl jojet plain wrna pink.


shawl jojet plain wrna itam.




shawl jojet plain kaler hijau lumut.


ok.ituje yg dapat dipertontonkan..next3 entry plak upgrade shawl.huhu....daa

mode : xde mood nk stdy.haisshh

Saturday, November 20, 2010

Tengokje ke? Follow la skali :)

salam,

hye smua2 yng mngendap ;P 

aku bosan mlmni.dh blik tg.mlim,housemate sorng je ade kat umah. umah segala bapak besar 6 blik,4 blik air,12 org pnghuni,3 ruang tamu, 5 swimming pool ( start ruang tamu aku dh typo,jujur x? ) sorngpon xbalik lagi.. haisshh...apelagi yg boleh dilakukan.on la laptop melawat blog dan facebook rakan2. da lme xblogwalking..actually jrang kot. bkan xnak.bkn smbong.bkn mls.bkn kerek.bkn2. maklumla aku bru pas blik dr study week.kat humah abg aku tade tenet ;( plaktu ari slase ni aku dh exam. nk kate busy xjugak.kdg2 la..eh slalu.eh owez. ( samela tu )

sbnarnye ape yg cube engko smpaikan ni nelly ixoraaaa???

ehehe...xde papelah...skadar luahan dipinggiran malam...kihkih . dah kol 1 xleh nk tdo. oh yee, korang2kan jgnla ngendap je eh,silela rajen2kan diri  mengklik butang follower. Dan tinggalkan jejak kaki ke kuku ke tgn ke yg penting aku tau kewujudan korang. So,bolela aku menjalankan kegiatan jalan2 blog.kalo nk mancari2 mmg mata berpinar2 gara2 pnyakit rambang mate. ok? gud! 



Aku xmkn org.warrrr warrrr

bye2.
nunyte... Zzzz....

Monday, November 15, 2010

Miss u....BLOG.kihkih

assalammualaikumm.... ( xjwb dosa )

lamanye xmenghupdate blog...nk taw sbb pe ??


intenet ohhh intenet...dimana kau???

1. Aku balik umah abg aku.Umah die tade tenet.actually be4 ni kai streamyx tp memandngkan kewangan yg xbpe mengizinkan die dgn sgala hormatnye memotong line streamyx tu.sekaligus mbuatkn wa bengang krana peneman wa sjak zman berzaman telah ilang.

2. Aku g holeeday bersama rakan2 tersayang kt langkawi. So for surela xknla tgh berholiday,aku nk p cari cc kan semata2 nk update blog kn,mninggalkan pntai mncari starbuck, mmbawa  laptop di tgh lautan,pikir r beb. ( cheh emosi )

3. Malas nk menyetat kete nk p ke cc yg berdekatan. walopon kat bandar tasik puteri tu byk gile cc kalo tgk hebat2 belaka ade kaler merah,hijau,biru,kuning...peh...tp ttp xberkenan di hati...bek dok umah tdo & makan kopok.

4. Dah dpt berukband,tp gile segala lembab kalah smua kura2,penyu,ulat gonggok yg ade. Dengan rase kecewa yg amat sangat,akupon bling berukband ke dlm beg ( huhu ) dan kembali termenung mengenangkn nasib sebelum menyambung aktiviti tido menido.

5. Dah xde sebab dah...byk cekadak korang nk tau sumenye.ckup r tukan.

So,bile dh ade intenet ni,dengan laju nye aku nk menayang aktiviti aku kat langkawi bg korang jeles mnjeles :P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hii hii










ntila aku hupdate laen kali yeh...sistem mengupload dlm keadaan lemah dan saket teruk.
mencik!

bye.

Thursday, November 4, 2010

The Hottest!!

Wah....ble tgk tajuk kalini kompem cuak berpeluh2 smuakan coz ingat aku prasan aku hot kn2? tol x? kan2? ngaku cpt.

actually,aku addicted btol ngn sorang hotty ni.coz mmg comey giler la muke die.bikin gua pon naek hot hot n hot! aku mkn hotdog pon xhot cmneh.bile tgk jew muke die,wa jd bengang beb.apsal la muke die cenggitu ek..rase cam nk cubit2 nk lambung2 nk golek2kan...eiiii geram! dahla aku malas nk ckp pnjang2 sbb aku tgh hot skang.korang tgkjela muke minahni.wa da xtahan xtahan.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tgk3....hot kan die neh??  

kicik2 lagi da pndai berposing.panas panas










.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nelly,ko bengang x bengang x?? sape x bengang kn aku xhot 
cam die.aku xdpt kmera best cam die.kcik2 gambr pon 
dah clean & clear.gmbar aku pon cam bole letak kat muzium.
bengang r sbb aku kai spek cikai2 je 
warna merah laktu sme ngn abg aku.tp len warna cket die wrna hijau.
bengang r sbb posingan aku xsehot die.bengang lagi dan lagi.


k la.k la..surrenderla...bdk kai baju kuning surrender ngn bdk hot kat atas :(

papehalpon ko mmg comella MIA SARA.waaaa xtahan kan? cam nk cubit3 jekan.
bye!

p/s : nak anak muke sebijik cam mia sara.leh x? :) suke suke