Friday, October 29, 2010

Saya sayang 'Adeq'


BUKAN! Ini bukan Adeq  ;P
Ini Bear saye bg kat Lala, tp cilap cbb tulis mum i love u ;(
mak saye xlyan ptung2 cmneh.huhu.
tapi saye suke saya suke.comey x.hee..


ini Adeq. chipmunk gumuk yg bsar.Lagi bsar dr saya.betol xtipu wokeyh.
Kalo nk tido tu terpakse letak sgala2 bantal cimut bantal pink petak , bantal ulat gumuk ade  2 sume pakat campak kat bwh ( typo.saye letak adeq kat bwh ;( )

itu saje utk kalini.walo apepon nasib adeq,aku sayang adeq chipmunk gumuk.muahx.bye!

p/s : nk bear wrna putih purple.comeykan.sape nk bg? :P

Tuesday, October 26, 2010

Tido Itu Best



Bile ngntok kite msti tidokan? Bile dah ngntok tp xley nak tido camane plak? Tapi still pakse diri nk tido dan akhirnye xdpt jgk tido ( betulkehapeakuckpni )

so,mesti ade somethingwrongsomewhere (org jawa ckp) kat diri korang.okelah.kat sni aku ade tips tido nk kngsi ngn korang.nape kne tips tido? koni xde bnde len ke nk kngsi? da napenye sbb nila bnde yg plg aku skeeee bt sehari hari ;P

1. Jangan tidur siang hari. Jika anda sukar untuk tidur di malam hari, cuba untuk tidak tidur di waktu siang – tidur siang akan mengganggu keadaan kebiasaan badan dan akan menyebabkan kesukaran yang lebih untuk tidur di waktu malam. Really?? maybe dats y,aku ssh giler nk tdo mlm! (jgn caye,aku tdo siang lg lme dr mlmpon still dpt tdo lgi mlmtu,hii hii....)

2. Jika terlalu letih, dan keadaan mengantuk yang terlalu berat dan tidak boleh dielak, maka tidur sekejap sahaja di waktu siang (kurang dari 30 minit). Ini boleh dilakukan pada awal waktu siang.ok? mcm dlm cte 3 idiots tu.pengetua die tdo 5 mnit je waktu siang ( tolke r,lupela ).so,i guess mgkin itu care terbaek tuk jadikan otak bijak dan cerdas mcm pgetua tu kot.ok.take note.

3. Hadkan pengambilan caffeine dan alcohol. Elakkan pengambilan bahan-bahan ini beberapa jam sebelum tidur malam. Walaupun ia boleh menenangkan, ia juga bertindak mengganggu corak tidur normal anda! wow! bikin wa cuak je ngn statement ni wokey. actually,aku ske mnum nescafe.OLD TOWN white coffee is the best.tp aku x amek ALKOHOL.never.korang tgk muke akupon cam suci murnijekan.sriesly mne ade.( lebey2 )

4.Jangan merokok. Ia mengandungi nikotina yang akan menyukarkan tidur anda.Dedahkan diri anda kepada cahaya matahari atau cahaya yang terang sebaik sahaja anda bangun tidur. Ini bagi melatih badan anda supaya menerima keadaan gelap sebagai tidur, dan terang sebagai bangun. uh nasb bek en.bf tidak merokok.tp tgk bdk2 laki ni almost sume merokok kn tp tgk kaki tdojeee....hurmm...mkes me wonder T___T

5.Bersenam di awal pagi. Ambil masa selama 20 – 30 minit untuk bersenam setiap hari, dan pastikan anda melakukannya di pagi atau di petang hari sahaja. Jangan lakukan sebelum tidur. Bende yang aku plg jarang lakukan.eh xpenah kot :P ok.i'll do.pomish.

6.pastikan diri anda tak diselubungi MISTERI sblom tido....what? tgk cte2 yg seram2 la...sape suh kowang tgk kan dh susah tdo.wahaha.THE END.



Kasih sayang seekor mama kpd anaknye. Alolo tomey2.

oke.aku tdo dulu.nantok yg amat. papai.
p/s : jgn tiru aksi ini.tido ketika memandu.actually bkn sdg memandu,tp berehat sbntar sebelum mnymbung pemanduan.sgt berhemah!

Monday, October 25, 2010

Germany,I'm Coming!!!

Salam dear readers,


Peace tu bukan bermakne aku hepi nk tgalkan korang.tidak2.itu smua dusta! Aku cdeyla sbb aku akn tgalkn mak ayh especially, sume kwn2,para2 beloger,jiran tetangga =( saudara mara,atok.kucing blakng umah.waaaaaaaaaa gonna miss u guys so muchh!!!


oke,sblom fly,mstilah ade sikit gmbar kenang kenangan kn.bajet mcm ko tau dh nk msuk dlm blog kan.pas2 nk canang kat sume org yg ko g german kan? T___T
oh ye,perkenalkn my beloved mummy :):) jgn sdey2 k..akak pgi xlame..=(





Akak nk blah dh ko jgn byk cekadak berposing kt ctu,salam haku cpat! ( knon bercekak pgang tp ble nmpak kmera serta merta kite msti bijak mengawal keadaan k ) gud.


aku dh bersedia mninggalkn bumi malaysia.sob2..siyes cdey ;'(
Buat rakan2 aku yg sengs2 smuanya,IGMYSM!!! Buat tok kat kmpung,jga diri bek2,jgn lupe cucunda tercinta di perantauan.Buat mak ayah,doakan akak selamat dunia akhirat key..bpe kali da ko nk bg ucpan ingt ni malaysia TV Award ke ape ( apekenemngene )  wahh,semakin dekat..;'(


eh2..cop2.......apsal lak ni????

eh bukan aku ke yg patut beraksi dalam gambarni?


ehh.......


oke.fine.sbnarnye adik aku yg pegi bkan aku...ok2..xtpo lagi daa..

(--") malu.


ok.bile malu aku akan cover ngn cpek mate itam.mungkin rase taktik tu plg berjaya setakatni.dan kmudian berdiri megah2 dpn butik bonia.bajet mcm bru kuar dr butik tu.wahaha. 

sekian.





gudnyte!

Tuesday, October 12, 2010

Dress,Cardigan & Belt Ready Stock.

hye! :)

Bole x bole x nk selitkan cket brg2 yg kite jual..hehe...ni tgal yg available je lagi...grabla grabla...leh lawat my shop . http://rosesview.blogspot.com/.

Cardigan = RM29 only!!





cekelat :P

black

purple

Pink

Hijau torqoise

RM29 




 BELT = RM15





oh,i love fashion so mucca.done!