Saturday, September 25, 2010

Aku keje kat production skejap.EMO

salam..

harini aku emo cket..bile aku emo aku nk bukak kisah sedih..ble nk bukak kisah sedih,aku nk bukak kisah cinta..ceh jiwang karatla kunun..tp aku tanak cte psal tu kat sni.bikin Hot Fm je ntikn.aku emo psal laen tp aku rase nk cte psal laen.bole x ko ckp leklok cket.terbelit2 la.ok2...

ttbe aku trgat,terindu,terfikir,terkenangkn zaman praktikal kt Line Clear & WSI ( Wayang Studio International ). Company ni sperti  korang sedia mklum adlh cmpany Razak Mohaideen & WSI tu kire mcm ank syarkat diela.cmpany baru lagi..Msti korang herankn akuni bkal ckgu pesal aku kje sane? hehe.sukelasayenakbuatpraktikalkatmanemaneponkorangkesahke. buekz.

coz major aku entrepreneurship,so aku juge bole merangkap ushwan yg berjaya suatu hari nnti selain mnjadi guru yg bitara.chewah! so,kos aku ni knela wat latihan industri.Hari pertame aku dtg mcm cket excited lakan.sape xexcited beb dpt mnjejakkan kaki ke dlm cmpny  A.Razak Mohaideen. ( wktutula.ececeh ). Skali kne interbiu da ngn En.Syukor Mohaideen yg kusangkekan Razak gare2 rupe yg saling xtumpah acuannye.

Tp korang xyh taula ape yg dtnye swktu diinterbiu.wahaha.agknye kalo btul2 cari kje xlulus derr.smpi die kate pngtahuan am sume zero.wah tersentap jgkla rase ketika itu.setakat die tnye aku bpe kilometer dari kl pgi jhor tu ape cer.aku jwbla 300 km something..weh btol ape....aku slalu drve balek jhorla...ala xcayela tu ckp aku...lenla kalo tnye aku ekonomi negara kat somalia ke pakistan ke gohekgostan ke tergolek terlentang ke.bolela nk ckp pgtahuan aku zero...xle trima beb! heh emo x emo x
 .
aku trgat saat2 aku dpt tugsan buat iklan,buat slide tuk drama & telemovie,kne wat TVC photoshoot...waa rndo2....waktutu rse cam mlsnyehhhh! peni bagi keje ni xmenarikla aku nak g opis nk men fb jew.sebab streamyx lajo.xnakla wat2 kje bagai.leh ey cmtu? 



tgk2.rajenkan aku..kalo mak aku tgk sti bhgia (~.<)


waktuni kat bilik meeting.pening dh kpale pkir nk buat 
cmne TVC sumetu.tgk smpai blik meeting pon da jd mcm kantin ktowang wat.
p/s : hp pink aku wndoo ;'(


bukti aku bermain fb kat opis.wahaha.eh 
xla tu tpojew.jgn caye.siyes


saje nk tyang keslimworldan aku.:D

nk msuk? ade brann??


baju 2 hati satu jiwa yg brjaya aku selongkar.ala yg 
yasmin hani & fauziah gous blakon tu.hehek.
p/s : syg gile beb baju2 tu dala byk xle pkai dh.ish3...
pmbaziran berleluasa.me dun like.xske!! emo jap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kat bawahni plak aku nk show2 kat korang aktvti yg ktrng wat spnjang brpraktikal disane.




Yangni location kat Taman Tasik Titiwangsa. Kitorang kne
 berlakon sndri utk TVC photoshoot Vitagen.Tapi ape yg jd kitrang 
lak yg teroveracting,teroverdose,tersnap gmbar hahaha.byk laktu..
dpt kmera mhal weh!pelagiii


tgk2.aku mmg ske wat peace.ish mtk maaplah bg pihak 
jamri jemari ku.bkn disengajakan atau paksaan (--")


nk cri gaduh ngn wa,wa no hal. coz wa ade 
guard besar pnye sblah wa :P


WE ROCK OUR WORLD! yeay


makcik tecik cekak pnggang bajet org takowt ngn kolah haish


ske mengembongkan pp yg xbape kembong.
rase bhgia mmbuak2 dlm diri.


wek2.kami tgkap gmbr myk2.jeles x jeles x




wahh rindo giler mase ni....




kat bwhni plak waktu kitorang shooting filem trbaru razak mohaideen.scroll laju2:P



akulah tu.ye akulah.aku laaaa yg kne jga clipper ney.heh.
very the penat ok.ingt senangke nk bt kje ni.
tobat tamo bt dh


murmuration of starling


present to u...wahaha da knal kan.xya kot.aku itam mencik3!!!
 mne x trjemor lame


kitrang bengang r keje smpai larut malam ni...bngang.
bile bengang ktrang akan berposing & bergambar di sane sni



FBI.foto budak itam.


bile aku bngang aku akan hot,bile aku hot aku rse nk tembak org


haiyakkkkkk!!!!! kitorangggg bengangggggggg.
emoo emoo..selamat jalan!


tanak keje production lagii.sekian.

Friday, September 24, 2010

Berapa kali korang g I-City?

hye,

entry kedua harini aku nk cte pasal I-City. Mmg da lapok kan tp aku dgn semangat waja dan hati yg kental segera menepis segala kate2 liar, perasaan dengki khianat, pandangan sinis org2 sperti hek eleh pela dieni dala bru de blog,plaktu cte bnde lapok lak kn.da bosan la wei..skelakan ;P akunye blog ske aku la nk mngarut ape dlmni.

begini crtanya..aku tau mmg sume org nk kate sume rkyat malaysia neh da melawat tempat peranginan terhebat dan menakjubkan tuh (lebey2). Tapi,aku rase aku sorang je dlm malaysia ni yg pegi tmpat tu 4 KALI!! ( capslock lgi aku mention ). Bosan weyh! sape kate x bosan.ingat aku ske ke pegi lebih dr org laen? mne ske.aku ske low profile jew.mne ade cmni..ek eleh apeni akuni pg smpai 4 kali. dah pgi skali ckuplakan........

nk wat cmane bkn dgn rela hati beb.ha ni aku nk story.kali pertama aku pg abg aku yg bwk.timetu aku ckp cmni ..
aku : 'bang,ape nme tempat yg berkelip2 tu?'
abg : 'I-city'.abg pon xpenah pegi
aku: ' Jom r pegi.Cam best je de lampu2kan.'
abg : 'Bole gakla.Nanti ajak abg pndek n da geng ( ha ni aku reka ) sbnarnye aku da xingt ape yg diperbualkan waktu itu.(--")

aku teruja sbnarnye bile bkak fb mber je ade je gmbar dorang kat pokok2 ade lamputu.ish best nye rasekan kalo aku dpt pegi ctu.hati berbunga-bunga. Bile kali pertama smpai mmg WAHHHH!!! xsngke cantek gile tmpat tu.rase cam ade kat luar negara kan.:')
Ha nilah muke aku first time masuk I-City,gembirakan.Rase mcm dunia ni aku yg punye.Tgk2.Nampak x?? kan? pehal.

.
.
.
.
.
(--")

2nd time aku pg lak,timetu aku praktikal kat Line Clear. Timetu bosan giler & xtau nak p mane.So,ajakla Lala p ctu.tp xde gambar plak nk diamek sbb hujan.ish penatje beratur kete panjang nk msuk tmpat tu.hurmm,rase buang mse & tenaga jew :'(.smpi berjanji pd diri sndri xnak pg lagi tmpat yg memilukan ni. ( k mne ade aku ckp tpuje ) ok ckup.kali ketiga tu kawan-kwan aku yg ajak.Dorang xpenah pgi lagi,ish keciannye! ( blagak lak.kehkeh ).siap pjuk rayu lagini..aku kan sentimental cket orgnye so pelagi akupon ckp Ok! Jom kite pgi!. semangat x. So,dipendekkan cte, bile dah smpi tmpat tu kwn aku si marziana md sari ni ckpla:

'weh aku nk beruang.aku nk tgkap gmbr ngn beruang.'

Present : Marziana Si Beruang

hadui,satu keje aku nk p mncari beruang tu.aku xpenah tgk lak dlu...yg aku nmpak katak,angsa,itik,tupai,tikus,cicak (ok tpuje). kitorang pon meround2la 2 3 kali pusingan,da snap sane sini pon xjumpe lagi....betulke dieni nmpak ade beruang??? yg aku jumpe cume :

Bersama labu cinderella.
Pokok kelip2.
Rusa terbang.
Rama-rama gergasi.

Nije yg aku jumpe.puas da cari..soryla mar..xdapek den nak nolong....redhajela ye.Aku nk cte kali keempat lak...

yang kali keempat ni plak mmg terpakse rela.huhu..gare2 nk penuhi hajat geng kite sorang ni.nora suhaileen..die plak nk g i-city.kalo xpegi nti muncung die pnjangggggg kalah cangkuk kait buah tu. Ingtkan kisah beruang dh abes dh!! Rupenye x.Adeh.....si mar ni mmpersoalkan skali lagi kewujudan beruang tersebut...nk tau x naseb die kalini?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

dh jumpe Mr.Beruang!! yeay.hdup aku aman.
bkn tuje.aku siap bwk pg beli riben lampu lip-lap lip-lap lagi..oh suke2.

wah2.mmg untngla ekau marziana. bersori den nengok muko ekau mlmtu..gembira amat.tp ape2pon,aku pon hepi jgk sbb kwn2 aku hepi! :D tnjuk muke hepi cket..ngee. lepasni tobat da tamo pg dah I-City.ckupla 4 kali aku menghadap lampu2 pokoktu sbb kat tg.malim pon dh ade pokok lampu.korang dak upsi tau x?? haha.g la cari kat bustand laktu.okla..smpi di sini shaja.kat bwhni aku sajikan korang ngn gmbar2 bajet pose aku n da geng kat sane...gudnite! (-.-)....
posing ape pon aku xtaula ish.

bajet ko comel la mggayakan aksi begitu rupe lala??

yg reben merahtu la nora suhaileen.tgk snyum smpi merah2 pp sbb dpt g I-city.heh.

lapar2.saye kuat makan.>.<

dpt voucher 10 hengget jepon nak mkn 5 org.ape yg dpt? adelaa...hukhuk


gambar2 di atas ditaja oleh :

Nadia Baby Nikon. :)

me wif baby :P

Thursday, September 23, 2010

Korang xbace kesah aku korang rugi :P

Assalammualaikum w.b.t..:)

Hye u olz,:P firstly aku nk merakamkan ucapan time kasih pd pihak blogspot,cheh cam bgusje ko ckp cmnikn..coz bg aku pluang merasmikan blog aku yg dh berzaman aku nk bt actually tp xterbuat2.Padahal org len msing2 dh lme dh mmbina blog dorangkn,ade yg dh berumor 3 4 taun gakla xslap aku,tp kau ni mmg ktgalan zman la .heh.tp aku pduli ape xkesahla zman nenek moyang dh ade pon aku still jgk nk bkak arini.( dgn muke ganas beraksi )

aku ske la berfashion2 ni & mmg aku bengang gile kalo tgk org len pkai cantek2 tp aku xde bjutu.peh bengangla. aku kecikje orgnye xyala korng tau kan tp agk2 tgi lgi pkok sena kat umh korang tu kot. malu kejap (--") dan yg plg xpuas atinye akuni bakal cikgu! weh ckgu ney =P

ble org tnye2 dak mne then ckp upsi,wah bakal cikgu smbil die tersenyum lebar.akupon xtaula apehal sume abg2,pkcik2,adik2 ske sgt ble jmpe ckgu2ni.abaikan.>.< tp xkesahla aku bakal apepon yg pnting aku akn buat gak pe aku ske,xmaturedla ko ni, oit wat prgai dwasa cket, ko ni ble nk mmbesar r, weh koni comel gak an -__-".dan mcm2 lgi.ala skela,best ape cmni.nti da tua taleh cmni.wek2..melawan plak tu org ckp.ala plg2pon kwn2 aku je yg ckp,ade aku kesah ke korang,haha.

dala aku tanak soksek byk2 sbb ni baru permulaan jepon.nti org ckp aku gile glemer..( ape kejadahnye,heh.)


Ta daa.Ha nilah aku.kecik kan kecik kan.sweet 23 oke.